Walmsley i Bruyas guanyen el Festival des Templiers 2022

472
Walmsley es treu l'espina d'UTMB amb una victòria a Templiers. Foto: Alexis Roux

Jim Walmsley i Camille Bruyas s’imposen en el Festival des Templiers d’aquest 2022. Ambdós han fet bona la seva condició de favorits en la prova estrella del multitudinari esdeveniment francès després de 80,6 quilòmetres i 3.530 m de desnivell positiu.

El Festival des Templiers té l’honor de ser el primer trail organitzat a França. Nascut en 1995 acull any rere any més de 12.000 corredors d’arreu del món, convertit en una de les festes més grans de les curses per muntanya del món. Celebrat de manera responsable en una zona protegida del sud de França, Les Templiers explora tota la diversitat i bellesa salvatge del Parc Natural Regional de Grands Causses i de les gorges del Tarn.

Walmsley es referma a Templiers

Després de la seva participació a la passada UTMB, on va ser quart, necessitava una victòria així. El corredor nord-americà ha dominat de principi a fi, deixant sense opcions a l’únic que li ha aguantat una mica el ritme, el francès Sébastien Spehler. Walmsley ha creuat la línia d’arribada situada a Millau en 6h56’16”, a 17 minuts sobre Spehler i 23′ del també francès Mathhieu Simon.

La cursa femenina, en canvi, ha estat força disputada entre Camille Bruyas, Ruth Croft i Fiona Porte. Finalment Bruyas s’ha penjat els llorers de la victòria després de 8h23’06” per davant de Croft i Porte.

Resultats Festival des Templiers 2022

Text: Albert Torrent