Pels Camins dels Matxos 2023 esgota inscripcions en temps rècord

La mítica prova de Torelló esgota en només dues hores els 1.250 dorsals disponibles per a la propera edició a l'abril de 2023

1414
Pels Camins dels Matxos esgota els dorsals en temps rècord. Foto: Ramon Casacuberta

Els fidels corredors de Matxos han esgotat els 1.250 dorsals disponibles per a la 21a edició en només dues hores, rècord absolut en la història de la cursa organitzada pel Centre Excursionista Torelló (CET). La prova se celebrarà el 15 d’abril de 2023.

Les 750 places del Tastet dels Matxos, de 23 quilòmetres, s’han exhaurit en només 34 minuts. Mentre que la cursa mare, Pels Camins dels Matxos, amb una distància total de 63 quilòmetres (i variants de recorregut de 56, 53 i 48 quilòmetres), les inscripcions han durat només dues hores. En aquesta distància s’han inscrit 500 corredors.

En total 1.250 participants gaudiran d’una prova que ha conseguit consolidar-se a l’atapeït  calendari de curses per muntanya del nostre país.

“Hem arriscat a fer una jornada diferent d’obertura d’inscripcions, no només per la gent de la Vall del Ges que ho pogués venir a viure sinó també amb un streaming per tota la gent que s’estima els matxos com nosaltres i volia viure aquesta jornada tant especial des d’arreu del territori”, explica el president del Centre Excursionista Torelló, Lambert Guix. “És el tret de sortida de la 21a edició. Estem molt agraïts de l’èxit i només ens queda donar gràcies per la confiança en nom de tots els traginers”, afegeix.

Últims matxos.. de què?

L’obertura d’inscripcions arribava acompanyada d’una campanya publicitària on es promocionaven els Últims Matxos. Des de la cursa ja es va matisar el missatge aquest mateix divendres i abans d’obrir inscripcions. No serà l’última edició de la cursa però sí els últims Matxos tal com es coneixen avui en dia. Per l’edició del 2024 es preparen canvis importants. “La propera edició serà la última tal com els coneixem avui en dia i pel futur més immediat s’esperen canvis per seguir fent de Matxos una cursa única i diferent”, matisa el president del CET, Lambert Guix.

El MATXOPOT, amb 4.000 euros de premi

Durant el programa especial d’aquest diumenge també s’ha aprofitat per explicar les últimes novetats. De cara a la cursa la novetat és que s’amplia fins a 4.000 euros el premi del Matxopot. És a dir, el corredor que en categoria masculina baixi de les 6 hores o la corredora que en categoria femenina acabi en menys de 7 hores, s’endurà el premi de
4.000 euros en metàl·lic. Si ho fan en categoria masculina i femenina en la mateixa edició, el premi serà compartit: 2.000 euros per cada guanyador.

Actualment els rècords es troben en mans d’Andreu Simón amb 6 hores i 3 minuts en categoria masculina (2022) i de Mònica Comas en 7 hores, 31 minuts i 34 segons en categoria femenina (2018).

Notícies relacionades: