El poble de Torelló (Osona) es va convertir ahir en una autèntica festa del trailrunning amb la celebració de la dissetena edició de Pels Camins dels Matxos. Una prova que va tornar a trencar el rècord de participació, amb un miler de corredors disposats a gaudir dels magnífics paratges que amaga les valls del Ges i del Fornés.

Jonatan Mora va ser protagonista a l’emportar-se una treballada victòria amb un temps de 6 hores, 47 minuts i 3 segons. El torellonenc va suar sang i aigua per deixar enrere a un combatiu Lluis Ruiz, finalment quart, que no li va deixar les coses fàcils fins l’ascens al Puigsacalm. A partir d’aquí, Mora s’aniria distanciant per cercar en solitari una arribada plena de gom a gom. Diego Arroyo i Albert Soler, amb un temps de 6h56’47” i 7h14′ respectivament, han ocupat la resta del podi masculí.

En dones, Mònica Comas va tornar a destrossar el rècord que ella mateixa va establir l’any passat, deixant el llistó amb un estratosfèric temps de 7 hores, 31 minuts i 33 segons. La manlleuenca ha distanciat a les seves rivals en els primers quilòmetres i ja no ha tingut aturador. Montse Picañol ha estat la segona classificada amb un temps de 8h31’33”, just una hora després que Comas, mentre que Núria Ferrer completava el podi femení després de 9h01’25”.

El Tastet de Matxos, de 23 quilòmetres i 1.400m de desnivell positiu, ha tornat a ser un èxit participatiu aconseguint reunir fins a 370 corredors. Gil Casas i Laura Bardolet han estat els guanyadors d’aquesta segona edició.