“Ha estat una gran experiència per a mi. I especialment a Trencacims, on l’organització, el públic i els corredors ajuden per a que aquest esport sigui gran. Paüls sempre tindrà un lloc al meu cor”. Amb aquestes paraules descrivia el guanyador de l’ultramarató d’aquesta sisena edició, l’alemany Jojo Klein (Adidas TERREX), al creuar la línia d’arribada en una jornada on la boira va ser protagonista durant tota la jornada.

Amb sortida atronadora i sota els acords de la música d’Electrica Dharma, sortien els prop de dos-cents cinquanta corredors en la modalitat ultramarató. Aviat es formaria el trio capdavanter que donaria joc durant el transcurs dels 50 quilòmetres a través del Parc Natural dels Ports. L’alemany Jojo Klein, que utilitzaria la prova com a preparació del proper Campionat del món, seria el que portaria la batuta durant tota la cursa i, mica en mica, aniria esgarrapant minuts fins a proclamar-se vencedor en solitari amb un temps de 6 hores, 11 minuts i 9 segons. Dani Aguirre (Race Land) i Erlantz Zaldunbide (Zaldai Mendi Tadea) mantindrien un disputat frec a frec fins al final pels dos calaixos del podi, arribant per aquest ordre després de 6h23’32” i 6h24’24” respectivament.

En dones, la lluita per la victòria també va tenir tres protagonistes: Susana Rivero, Mònica Grajera (Aizcardi) i Sònia Regueiro (WAA Team) aviat obririen distància respecte a les altres rivals. Seria Rivero la que revalidaria la victòria aconseguida l’edició passada després de 7 hores, 54 minuts i 10 segons. Grajera superaria a Regueiro en l’últim descens i ocuparia el segon escalafó del podi.

Pere Aurell i Ragna Debats, victòria a la Mitja

Allà on van triomfen, com diria el conegut eslògan. La parella, resident a Matadepera, guanyarien les seves respectives categories amb fermesa complint la seva condició de favorits. Pere Aurell ho faria per davant de Gerard Mangrane (CE Alliberadrenalina) i Carles Bartrina (CE Pedala.cat Balaguer) amb un temps de 2h21’22”, mentre que Ragna Debats (La Cameta Coixa) s’imposaria a Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) i Giulia Portaluri (AE Matxacuca) després de 2h40’30”.

Foto portada (c) Ramón Ferrer