A falta de l’etapa solidària de demà, avui s’ha donat per acabada la 33a edició de Marathon des Sables 2018. Llàgrimes, emoció a flor de pell en el rostres de cada un dels 905 corredors que han aconseguit creuar la línia d’arribada i penjar-se la tant preuada medalla de finisher. Marathon des Sables és competició però també supervivència, amistat, solidaritat i companyerisme. Tots aquests elements són els que converteixen aquest esdeveniment en una experiència única.

Enguany, disset corredors catalans han aconseguit tant preuat tresor:

En quant a la vessant competitiva, el marroquí Rachid El Morabity ha tornat a vèncer per sisè any consecutiu i es corona com a rei de Sables. No ha donat opció a cap dels seus rivals i, tot i deixar-se anar en l’última etapa, ha controlat la cursa en tot moment. En dones, la nord-americana Magdalena Boulet s’ha coronat com a vencedora en una cursa que ha anat de menys a més. La penalització d’una hora a la rusa Natalia Sedykh durant la tercera etapa la va beneficiar amb un lideratge que no ha deixat escapar.

Podi General masculí

  1. Rachid El Morabity (MAR) 19:35:49
  2. Mohamed El Morabity (MAR) 20:01:28
  3. Merile Robert (FRA) 20:41:00

Podi General femení

  1. Magdalena Boulet (USA) 25:11:19
  2. Bouchra Eriksen (DEN) 26:36:00
  3. Gemma Game (GBR) 27:00:23

Durant aquests dies, el barceloní Juan González ens ha desgranat la seva particular vivència com a corredor de Marathon des Sables. Emocioneu-vos amb aquest últim relat:

5ª Etapa. "CARTA AL DESIERTO"Querido Desierto:No habrán pasado desapercibidos para ti, los rostros de ilusión y…

Gepostet von 10 islas 1 desierto am Freitag, 13. April 2018

Foto portada (c) Juan González