Resum Trail Setmana Catalunya: 22-23/10/2022

500

Aquesta setmana han participat un total de 2.748 corredors, repartits entre 7 curses per muntanya, dels quals 1.973 van ser homes i 775 dones. La prova amb més participació va ser la Trail de 17km de la Burriac Xtrem amb 325 corredors.

Courtney Dauwalter escriu una nova pàgina en la història del trailrunning mundial

La corredora nord-americana va ser la gran vencedora de la Diagonale des Fous, a l’illa de la Reunión. No només es va adjudicar amb autoritat la cursa femenina sinó que també es va classificar en quarta posició de la general, a només 17 minuts del podi absolut. Una autèntica proesa. La victòria masculina va ser pel corredor francès Beñat Marmissolle. L’únic català participant, el santcugatenc Luis de Santiago, va invertir 48 hores i 31 minuts per cobrir els 168km i 10.000m de desnivell positiu.

Transvulcania aplega milers de corredors després de 2 anys d’absència

Després de 2 anys d’absència, a causa de la pandèmia i l’erupció del volcà, La Palma va tornar a rebre a milers de corredors que van competir en una de les 4 distàncies de l’esdeveniment.

A la ultramarató, la distància reina, el suec Peter Engdahl i la nord-americana Ábby Hall es van coronar com a campions, mentre que Sau Domenech va ser 13è. A la marató, es van imposar el canari Yoel de Paz i la marroquina Ikram Rharsalla, mentre que a la mitja marató la victòria va ser per Dimas Pereira i Leire Fernández. El català Josep Miret va ser segon.

Walmsley i Bruyas guanyen el Festival des Templiers 2022

Jim Walmsley i Camille Bruyas s’imposen en el Festival des Templiers d’aquest 2022. Ambdós han fet bona la seva condició de favorits en la prova estrella del multitudinari esdeveniment francès després de 80,6 quilòmetres i 3.530 m de desnivell positiu.

El Festival des Templiers té l’honor de ser el primer trail organitzat a França. Nascut en 1995 acull any rere any més de 12.000 corredors d’arreu del món, convertit en una de les festes més grans de les curses per muntanya del món. Celebrat de manera responsable en una zona protegida del sud de França, Les Templiers explora tota la diversitat i bellesa salvatge del Parc Natural Regional de Grands Causses i de les gorges del Tarn.

Trepitja Garrotxa decideix els nous campions de curses de la FEEC

La Trepitja Garrotxa va ser la prova decisoria per proclamar els nous campions de les competicions de la FEEC. Aleix Toda i Laia Gilibets es van imposar en la prova Ultra, de 84km. Amb aquesta victòria, Toda s’alça com a campió, mentre que la segona posició de Belen Simarro li atorga el títol femení.

La prova de 23km va resoldre la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya, amb victòries per a Ivan Calvo i Natalia González, aquesta última emportant-se el títol de la competició, mentre que Marc Ollé li valdria la segona posició per alçar-se amb la Copa.

Els Matxos 2023 esgota inscripcions en temps rècord

Els fidels corredors de Matxos han esgotat els 1.250 dorsals disponibles per a la 21a edició en només dues hores, rècord absolut en la història de la cursa organitzada pel Centre Excursionista Torelló (CET). La prova se celebrarà el 15 d’abril de 2023.

Llegeix la notícia sencera aquí

Breus:
  • Jordi Gamito va ser segon a la Mallorca 5000 Skyrunning. La prova de 66km i D+5000m, va recórrer alguns dels cims més emblemàtics de l’illa mallorquina.
  • L’Ultra Trail Barcelona torna el proper 2023. L’organització així ho ha anunciat a través de les seves xarxes socials. Se celebrarà el proper 18 de març al Garraf

Avanç de curses pel proper cap de setmana

Pel proper cap de setmana està previst la celebració de fins a 7 curses arreu de la geografia catalana: