The Bandit: la ‘Barkley’ catalana

3598

Una Barkley a casa nostra? Una Barkley a casa nostra! Quan en Marc Fernández ens va presentar el projecte de The Bandit, la veritat és que ens va picar la curiositat. Portar la filosofia Barkley a Catalunya només podia anar de la mà d’un boig com en Marc, el nostre Lazarus particular.

Tal com la famosa prova nord-americana, calia esbrinar un correu electrònic per a contactar amb l’organització i obtenir el preuat dorsal. Les pistes per a composar aquest correu electrònic entorn a la figura del bandoler Carrasclet, tant lligat a les comarques tarragonines, va fer trencar el cap a més d’un. Nosaltres no vam estar de sort, tot i passar-hi dies i dies intentant.

Fins a 35 aspirants a aquesta aventura sí que van saber resoldre l’enigma i seran els conillets d’índies d’aquesta primera edició, que començarà la tarda del proper divendres 9 d’octubre. Un esdeveniment que promet i que de ben segur farà portar al límit als participants. No només físicament, sinó mentalment. El més llest, el que millor s’adapti a la teranyina preparada pels frondosos boscos de la Serra de Llaberia, en sortirà vencedor.

El recorregut, d’un màxim de 180 quilòmetres, estarà dividit en 5 voltes d’entre 30-40 quilòmetres cadascuna, amb un termini límit de 10 hores per finalitzar cada volta. A cada una d’aquestes voltes estaran situats, de forma estratègica, 11 llibres. Un cop trobat cada llibre, el participant haurà d’arrencar la pàgina corresponent al seu número de dorsal i presentar-la al finalitzar cada cercle. Vaja, a semblança de la mítica Barkley.

Evidentment es tracta d’una cursa en autosuficiència, on els participants hauran de carregar el seu menjar, el mapa, la brúixola i el road-book que l’organització haurà lliurat a cada u per a superar cada volta. Tot i això, en algun punt de l’itinerari, els corredors podran accedir als seus assistents per si aquest necessita algun tipus d’ajuda. Tanmateix, estarà totalment prohibit l’ús del telèfon mòbil i només es podrà fer servir en cas d’urgència.

Trenta-cinc valents, vinguts d’arreu de l’Estat, que posaran tota la carn a la graella per convertir-se en un ‘Bandit’. No hi ha ningú coix i tots tenen una àmplia experiència en el món ultrero i rogaine: Mònica Guilera i Laura Pozo com a úniques participants femenines, José Samaniego, Javi Puit, Victor del Águila, Francesc Ferrer, Jordi Pàmies, Kike Borrás i Albert Herrero, entre d’altres. Herrero, a més, ha confirmat la seva presència a la propera Barkley Marathon.

Esperem que The Bandit marqui un abans i un després a casa nostra i es converteixi en un mite, la nostra Barkley catalana. Hi haurà algú capaç de finalitzar aquesta bogeria?