Canyelles, a la comarca del Garraf, a apostat per l’esport i el trail running per diversificar i donar un plus als visitants del poble. En aquest cas, vol aprofitar la seva proximitat amb la zona metropolitana de Barcelona per atraure sobretot usuaris que vulguin conèixer nous indrets sense desplaçar-se gaire lluny de la ciutat comtal, sobretot entre tardor i principis de primavera on moltes zones de muntanya estan cobertes de neu o tenen temperatures més extremes, per la boira o les gebrades. Canyelles en canvi, té un clima suau, amb poca precipitació o pocs dies de vent, que farà d’entrenar i descobrir nous indrets tota una experiència.

La Trail Zone® Canyelles, impulsada per l’empresa Espai Trail i amb el recolzament de l’Ajuntament de Canyelles, ha buscat recorreguts adaptats per a tothom, alguns amb zones tècniques i altres amb més pista forestal, amb el comú denominador de sortir de Canyelles i mostrar els racons més emblemàtics de les tres zones amb valor natural que envolten el poble: el pedregós Parc del Garraf, el Parc del Foix i el Parc d’Olèrdola.

A Canyelles no trobarem grans desnivells i això ens permetrà realitzar recorreguts molt corredors per entrenar els ritmes de competició amb més facilitat. La cota màxima  que arribarem en els recorreguts serà el Pic de l’Àliga (476m), des d’on visualitzarem tota la comarca del Garraf, el Baix i Alt Penedès i, en dies clars, contemplar Montserrat, la Mola i fins i tot el Pirineu.

Trobarem fins a 15 circuits diferents -sumant 226 quilòmetres i 9.325m de desnivell positiu- dividits per distancia i dificultat: 2 de llarga distància, 6 de mitja distància, 3 de curta distància, 1 circuit vertical i 3 d’una distància més familiar.

La informació detallada dels circuits, amb track, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç.

Open Trail Races: el cronometratge del futur

Actualment existeixen dos recorreguts competitius permanents amb l’aplicació OTR: la Sprint Vertical Pic de l’Àliga: curta i explosiva, de 3,2km i 350+; i el Trail del Pinar, de 9km i 250+, perfecte per entrenar la velocitat.

Aquest sistema permetrà, a través del Bluetooth del telèfon mòbil, cronometrar la vostra participació durant tot l’any i comparar-te amb altres corredors al pas per cada punt de control amagat per l’itinerari. Aquesta aplicació no necessita ni connexió a internet ni el GPS activat. Per activar OTR només caldrà registrar-se a través del web oficial i anar al punt de sortida de la ruta.


Fitxa tècnica:

Circuits: 15
Circuits amb competició on-line: 2
Senyalització: Respectant al màxim la natura, els circuits no estan senyalitzats amb plaques. Tots els tracks han estat realitzats sobre el terreny, donant una màxima garantia al corredor.
Aigua: En tots els itineraris podem proveïr-nos.
Serveis: Al punt de sortida trobarem “El Casal”, un bar on podrem fer un menú ràpid o refrescar-nos, i al poble trobarem diferents restaurants si el que volem és entaular-nos.

Si ens volem dutxar, haurem d’accedir a la zona esportiva, i a recepció comunicar que hem vingut a entrenar els recorreguts de trail de la Trail Zone Canyelles. Allà mateix us informaran del que cal fer.
Normalment no hi ha problema per aparcar a la zona de sortida dels recorreguts, on trobarem el planell informatiu, o a la zona esportiva, que està solament a 500m d’aquest punt.