El corrredor britànic Thomas Adams guanya per quarta vegada consecutiva i es converteix en el gran dominador de la muntanya màgica de Montserrat. La compatriota Sarah McCormack es fa amb el triomf femení.

Els corredors britànics tornen a ser protagonistes a la Montserrat Skyrace. Seguint els passos de Thomas Adams, el primer en desembarcar a la Montserrat Skyrace al 2016, han ocupat gran part de les places de podi de la vuitena edició. La bandera de Yorkshire, un comtat històric del nord d’Anglaterra, ha estat la gran protagonista a Monistrol de Montserrat en una jornada on la màgia d’aquestes muntanyes ha traspassat fronteres.

La Montserrat Syrace proposava dos recorreguts de somni. Ni l’absent Canal de Sant Jeroni, a causa del reglament intern del Parc Natural, ha desdibuixat un itinerari Skyrace on les agulles del massís han tornat a ser més que protagonistes al llarg dels 25 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu del recorregut. El guanyador? El de sempre: Thomas Adams (Ilkley Harriers).

El corredor de Yorkshire ja havia guanyat tres vegades en l’anterior recorregut, 2016, 2017 i 2018, i ha estat l’encarregat d’inaugurar la nova era de la distància reina de la Montserrat Skyrace; el 2019 no va participar. El britànic ha volat per aturar el cronòmetre en 02:02:45, una autèntica salvatjada, i anotar-se el pòquer de victòries a Montserrat. Quatre triomfs en quatre participacions, impossible demanar més. Per darrere, a més vuit minuts, els seus compatriotes i amics Ben Mounsey (Calder Valley) i Joe Baxter (Pudsey and Bramley) per tancar un podi 100% anglès.

La batalla femenina vivia el mateix desenllaç. Sarah McCormack (Ambleside) allargava el festí de Yorkshire a Montserrat per pujar a l’esglaó més alt del podi de l’Skyrace després 02:30:43 d’esforç. La vigatana Anna Comet (Dynafit – The Elements Food), segona a uns cinc minuts, li cedia la corona després d’una gran cursa. El tercer calaix era per Irene Fuertes (HG AML Team), una altra assídua a les places d’honor a Monistrol.

Pol Espinosa i Arnau Aranda, emocionant frec a frec a Montserrat. Foto: Sixt Visuals

La distància Express de 13 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu ens ha regalat una de les imatges del dia. Pol Espinosa (Club Natació Olot) i Arnau Aranda (Inverse Team) han creuat la línia d’arribada després de 01:02:07. Tots dos han decidit compartir la victòria fent bandera dels valors del trail running. Jordi Baixés (Bicicarril) els ha flanquejat en un podi de molt nivell. En la baralla femenina la gran triomfadora ha estat Marili Yamilet (Club Fama 91) després d’imposar-se en 02:57:53. Maria Vinyet Noguero (CE Deporunners) i Josie Lloyd (Mercia) han completat un podi on tan sols tres minuts han separat a les tres corredores.

Texte: Oriol Millán-Klassmark | Foto portada © Ferran Soler