Torelló tanca la temporada de la Copa Osoning Trail Run

L'acte va guardonar als guanyadors de les diferents modalitats. La competició va tancar la seva segona edició amb una participació de més de 7.000 corredors

462

El teatre Cirvianum de Torelló va ser l’escenari escollit per acollir, el passat dijous, l’acte de cloenda de la Copa Osoning Trail Run 2023 i la presentació de la pròpia competició per a la propera temporada 2024.

L’acte va comptar amb la presència del conseller d’esports del Consell Comarcal, Albert Prado, la regidora d’esports de Torelló, Montserrat Tort, i els coordinadors de la Copa Osoning, Joel Collell i Marc Traserra.

La jornada es va iniciar amb la rebuda dels corredors “finishers” i organitzadors de les curses que han format part de la Copa Osoning Trail Run d’aquest 2023, obsequiant-los amb una bossa de productes locals amb col·laboració del Fet Osona (Creacció), productes com Xocolata Eukarya d’en Lluc Cruselles, fuet de Riera Ordeig, formatge de Mas Rovira, una llauna de kombutxa de Enso – Horta Ferments o ratafía de Can Bosch del Bisaura.

A continuació, es va obrir l’acte mostrant als convidats el vídeo resum de la Copa del 2023 per rememorar els millors moments viscuts.

La Copa Osoning, en ple creixement

La Copa Osoning Trail Run va ser creada el 2022 per a donar a conèixer les curses per muntanya que es disputen a la comarca d’Osona i promocionar-les conjuntament en una competició. El trail running és una pràctica molt arrelada a la comarca i compta amb algunes de les curses més emblemàtiques de Catalunya.

El 2023 la competició va comptar amb 12 curses per muntanya repartides al llarg i ample de la comarca; algunes de renom, com el Trail del Bisaura, la Pels Camins dels Matxos o la Cursa del Roc Gros, però també d’altres de caire més local que també han volgut ser partíceps d’aquesta Copa Osoning. La participació ha superat amb escreix els 7.000 participants, amb un creixement del 24% respecte el 2022. Bones xifres si parlem de que tot just s’han celebrat dues edicions.

Els guardons 

Els primers a ser reconeguts i recollir els merescuts trofeus van ser els primers classificats/des de la modalitat de Trail Llarg, on Ester Puig i Oriol Requena van ser els flamants guanyadors. Clara Vallès i Laia Doval van completar el podi femení, mentre que Jordi Pujol i Marc Rota van ser els guanyadors masculins.

Tot seguit, es van guardonar els integrants del podi de la modalitat de Trail Curt, i la guanyadora va ser Ari Carbonell, seguida Anna Gisbert i Eva Capa, i en el cas del podi masculí van ser complets per Xavier Relats, seguit de Marc Ginesta i Josep Castañé.

Per tancar l’entrega de premis, es van premiar els primers classificats de la modalitat de Cursa en Pujada. El podi femení el van formar Anna Pujol, Carla López i Laia Andreu, i en referència al podi masculí el van formar Raül Rota, Marc Rota i Arnau Montiel, respectivament.

El calendari 2024 presenta algunes novetats

Abans de donar per finalitzat l’acte, es va dur a terme la presentació del calendari de les proves que formaran part de la Copa Osoning Trail Run 2024. Al calendari consolidat aquest 2023 s’hi afegiran el Trail Oris i la Cursa Sant Galderic de Tavèrnoles.