Torna la Montlude Skyrace, pels racons més salvatges de l’Aran

1173

La Montlude Skyrace torna tres anys després per mostrar les meravelles de Quate Lòcs (Baish Aran), la zona més salvatge i desconeguda de la Val d’Aran. La segona edició se celebrarà el proper 20 d’agost amb sortida a Bossòst i arribada al poble de Les.

El Montlude o “muntanya de la llum”, anomenada així per ser un dels primers cims de la Val d’Aran que rep la llum del dia, es situa entre les valls del riu Torán, Garona i de Varradòs i emergeix impetuós entre els cims més destacats de la zona amb els seus 2.518m. La seva majestuositat bateja aquest esdeveniment que tot just celebra la seva segona edició, ja que el 2020 i 2021 es va haver de suspendre degut a la pandèmia.

Nacho Sacau, director de la prova, ens parla d’una cursa “espectacular que transitarà per un dels llocs més salvatges de la Val d’Aran. Enguany no realitzarem la modalitat ultra, però les dues curses mantindran l’essència que tant bon sabor de boca va deixar entre els participants en la primera edició. L’skyrace coronarà el cim emblemàtic del Montlude, on disfrutareu d’unes vistes espectaculars del massís Posets-Maladeta i de l’escarpada vall de Toran. El bucòlic Lac de Laujò ens portarà molta pau i els pintorescs pobles de muntanya de Bordius i Canejan posaran la pinzellada més rural”. 

En aquesta segona edició presenta dues modalitats de cursa, amb sortida a Bossòst i arribada al poble de Les:

La Montlude Skyrace (32km D+2.900m) serà la prova principal i la més exigent, que coronarà dos cims de més de dos mil metres d’alçada. Només començar visitarà el castell de Casteràs i l’emblemàtica cova de Bossòst. Després d’un breu pas per Les, s’enlairarà fins els Tucs de Neres (2.247m) i Montlude (2.518m) en dos quilòmetres verticals que ens posaran realment a prova. Baixades tècniques com la de Barracomica o estanys de gran bellesa com el Lac de Laujò seran alguns dels al·licients que trobarem.

La Montlude Trail (10km D+500m) serà la més curta i explosiva, que transitarà entre les viles de Bossòst i Les. S’atansarà al castell de Casteràs i cova de Bossost per cercar l’arribada de Les pel camí de Sadau i l’ermita de Sant Blai. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions a través del seu web oficial fins el 18 d’agost. El preu de la inscripció és de 35€ per a la llarga i 18€ per a la distància més curta.

Text: Albert Torrent. Foto portada © Kissthemountain