Resum Trail Setmana Catalunya: 23-24/07/2022

669

Aquesta setmana han participat un total de 1.013 corredors, repartits entre 4 curses per muntanya, dels quals 794 van ser homes i 219 dones. La prova amb més participació va ser el Trail Catllaràs amb 440 corredors. Malauradament tres curses es van haver d’ajornar degut a l’alt risc d’incendis que segueix patint Catalunya. La marató del Trail Catllaràs, l’Entrecastells nocturna (es trasllada al 20 d’agost), el Cros de Sant Jaume (data a determinar).

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Els corredors catalans triomfen en el Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya

El passat cap de setmana es va disputar a Arinsal (Andorra) el sisè Campionat del Món de Curses per Muntanya de l’ISF, amb una destadíssima actuació dels corredors catalans, que van aconseguir un total de 18 medalles, a més de contribuir a que la Selecció Espanyola de la FEDME es proclamés campiona per equips per cinquena vegada.

En la prova vertical de divendres, els cadets Biel Sagués, en la seva estrena en un campionat del món juvenil, i Gabriela Lasalle es penjarien la medalla de plata.

En juniors, el nom propi va ser el d’ Ïu Net que s’imposaria de forma abrumadora i revalidaria la medalla d’or aconseguida en l’últim mundial. Iu Jaume va pujar al segon esglaó del podi masculí amb una plata. L’aragonesa Carrodilla Cabestre rellevaria a la corredora canària Moana Lilly, absent en aquesta edició, com a campiona junior.

En categoria sub 23, els esportistes catalans arrodonien la jornada amb dues medalles més. Núria Tarragó es penjava la plata, mentre que Isaac Barti es faria amb el bronze. Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) es quedaria a tant sols 8 segons del podi i es conformaria amb la quarta posició.

I en la jornada d’ahir diumenge, el planter català aconseguiria 6 medalles més en la prova d’skyrace.

En categoria sub 23, el tarragoní Daniel Castillo s’estrenava en un Mundial amb una medalla d’or molt disputada amb el japonès Ryunosuke Omi, mentre que l’olotí Isaac Barti (CE Olot), tot i lluitar-ho fins al final, es quedaria a les portes del podi per només 3 segons.

Per la seva banda, Núria Tarragó completaria la seva actuació en el mundial amb una medalla d’or. Tarragó, amb la medalla de plata aconseguida en la prova vertical, s’ha destapat com una de les sensacions d’aquest Campionat del Món.

Els juniors Iu Jaume i Ibai Larrea han sumat dues noves medalles per a l’equip nacional amb un or i un bronze respectivament. Jaume, que ja va aconseguir una plata a la vertical de divendres, també suma una destacada actuació en aquest mundial. L’aragonesa Carrodilla Cabestre ha estat segona.

El santestevenc Iu Net ha estat sisè i Berta Guitart entra al TOP10.

Destacada l’actuació dels cadets Biel Sagués i Gabriela Lasalle que tanquen aquest Mundial amb dues medalles d’or més al sarró, mentre que Martí Costa es penjaria la plata.

A aquestes 12 medalles, sumarien 6 més a la combinada (vertical + skyrace):

• Or: Biel Sagués (cadet), Ïu Net (junior), Núria Tarragó (sub 23)
  • Plata: Gabriela Lasalle (cadet), Iu Jaume (junior), Carrodilla Cabestre (junior)
  • Bronze: Isaac Barti (sub 23)

Llegiu la notícia sencera

Breus:
  • Pau Capell segueix sumant victòries pel món. Aquest cop a Turquia, on es va imposar a la Uladag Ultra Trail (66k D+3600m)
  • A Àustria es va celebrar la Schlegeis 3000 Skyrace, puntuable per a la Copa del Món de Curses per Muntanya, amb la participació de dos catalans. Silvia Puigarnau va ser onzena i Pere Aurell va ser quart, fet que li dona el bitllet per a la gran final de les Skyrunner World Series, l’Skymaster, que es disputarà a la Gorbeia Suzien el proper 8 d’octubre
  • A Benasque es va celebrar el Gran Trail Aneto Posets, una de les curses per muntanya puntals del Pirineu aragonès amb més de 2.000 corredors. Anna Comet es va endur la victòria a la distància Marató, mentre que Marta Molist es faria amb el triomf de la Vuelta a l’Aneto, de 55km i D+3600m

• A casa nostra, es va disputar el Trail Catllaràs, amb victòries d’Alejandro Villarino i Caitlin Fielder en la distància de mitja marató, mentre que Roger Comellas i Cris Milla s’endurien el triomf de la Trail de 15km.