La bonica població de Les (Val d’Aran) aglutinarà aquest cap de setmana prop de 200 corredors en una nova edició del Trail Carlac, la cinquena, organitzat pel veinat de la població i amb el patrocini de l’Ajuntament de Les i la col·laboració dels Ajuntaments de Bossòst, Bausen i de Canejan, com també del Conselh Generau d’Aran i la Diputació de Lleida.

Amb l’objectiu de dinamitzar el territori del Baish Aran i mostrar la bellesa del seu patrimoni cultural i paisatgístic, va sorgir la primera edició a l’any 2014. En aquestes quatre edicions s’ha anat forjant una serie de recorreguts exquisidament escollits pel seu alt valor natural, cultural i històric, els quals han portat a recuperar camins que havien desaparescut.

L’esdeveniment arrencarà amb força dissabte amb la disputa de la Montlude SkyMarathon, que amb els canvis d’última hora passarà dels 43 als 39 quilòmetres i prop de 4.000m de desnivell positiu, i la Montlude Skyrace de 26km i 2.500m de desnivell positiu. La presència de neu ha fet modificar algun tram i la caiguda d’arbres ha fet que el treball de manteniment hagi sigut molt dur. Tot i això es manté l’ascens al Tuc de Neres (2.247m) i Montlude (2.517m), sumant dos quilòmetres verticals en els primers deu quilòmetres.

El programa s’arrodonirà diumenge es disputaran dues curses més populars: el Bòsc de Carlac amb 19km i 1.200m D+ i la Vila de Les amb 9km i 550m D+, aquesta darrera també oberta per caminants.

Entre els corredors més destacats trobarem a noms com David Carrasco, Nerea Martínez, Pol Rodríguez, Montse Bacardit, Celia Tajada, Ares Izard i Òscar Balsells.

Encara resten inscripcions obertes, que es podran realizar de forma presencial el mateix dia de la cursa tant per dissabte com diumenge.