El Camí de Cavalls esdevé un sender històric de 185 quilòmetres i 2.863m de desnivell positiu que recórre el perímetre de l’illa balear de Menorca. El seu origen ens porta al segle XIV, quan ja existien alguns trams que facilitaven la defensa de l’illa davant els atacs dels pirates. També va ser utilitzat durant les dominacions anglesa i francesa del segle XVIII. Després d’unes tasques de rehabilitació i acondicionament, l’any 2010 es va inaugurar el camí públic de Camí de Cavalls senyalitzat com a GR223.

I que podem dir propiament d’aquest camí? Doncs que té un patrimoni geològic i paisatgístic brutal. La part nord és la més salvatge i combina trams força pedregosos vorejant autèntics penyasegats amb zones interiors de cultiu i bosc; el Cap de Favàritx, la platja de Cavalleria, es Alocs, Cala Morell o la Punta Nati són exemples dels llocs que podem visitar. A la part sud trobarem cales i platges d’aigua blau turquesa d’una bellesa indescriptible, com Cala en Turqueta, Cala Macarella, Cala en Porter, Cala Mitjana, Binibèquer i Punta Prima per anomenar algunes. Sense oblidar els seus dos grans nuclis de població, com Ciutadella i Maó.

Galeria fotogràfica Camí de Cavalls, en aquest enllaç.

La Compressport Trail Camí de Cavalls complirà la setena edició com a un dels esdeveniments més multitudinaris de les illes Balears, aglutinant en un mateix cap de setmana prop de 1.500 corredors repartits en cinc modalitats:

La prova reina serà la Camí de Cavalls que, amb 185km i 2.863m de desnivell positiu, dona la volta al perímetre de l’illa i permet conèixer els paisatges i racons més idíl·lics de l’illa. La cursa donarà el tret de sortida el divendres a les 8.30 del matí per aquells que pensen invertir un màxim de 40 hores, mentre que els més ràpids sortiran a les 14.30 del migdia amb un temps màxim per completar la volta de 34 hores. Entre els favorits trobem noms com Eugeni RosellóGerard Morales, Toni Contesti i Pere Garau en categoria masculina, mentre que en l’apartat femení Gemma Avellí defensarà la victòria aconseguida l’edició passada.

A dos quarts d’una de la matinada de dissabte donarà el tret de sortida de la Trail Menorca Costa Nord, de 100km i 1.796m de desnivell positiu. La prova tindrà la sortida al port de Maó -el segon port natural més gran del món- i permetrà conèixer els racons més salvatges i desconeguts de l’illa.

A les sis del matí arrencarà la Trail Menorca Costa Sud, de 85km i 1.124m de desnivell positiu. La sortida es realitzarà al poble de Es Castell i recorrerà la part sud de l’illa a través de platges com Punta Prima, Sant Tomàs, Cala Mitjana i Son Xoriguer, entre altres.

El Trekking Costa Sud (55km D+529m) i Trekking Costa Nord (37km D+565m) aglutinaran la major part dels inscrits, dels que destaquem la participació de Laia Díez i Núria Picas.