El Trail Olot-Puigsacalm neix amb la finalitat de donar a conèixer el ric entorn natural de la comarca, com el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el massís del Puigsacalm. Aquesta nova cursa per muntanya, organitzada per l’empresa Wrocku, es disputarà el proper 13 de març amb sortida i arribada de l’Estadi d’Atletisme d’Olot immers en el meravellós Parc de Pedratosca.

Per aquesta primera edició, l’organització ha dissenyat fins a tres modalitats de cursa. La prova més curta tindrà 13 km amb 200 metres de desnivell positiu, amb un recorregut que seguirà per dins del bosc de ribera del riu Fluvià per entrar a la Vall d’en Bas en direcció al Salt de Sallent a Sant Privat d’en Bas, un espectacular salt d’aigua per on es passarà per sota i per sobre, ja a quasi 1000 metres d’alçada. Des d’allà carenejarà els cingles sobre el riu Gurn per a retornar a Olot.

Pels que s’hagin quedat amb més ganes, l’itinerari continuarà cap a Puigpardines sense arribar a fer el cim, cobrint una distància de 27 km i 1.000 metres de desnivell positiu.

Pels qui puguin fer un esforç més, de 6 km extres, continuaran fins a coronar el cim més alt de la Serralada Transversal, el Puigscalm, que s’eleva imponent fins els 1.515 metres d’altitud. D’aquí baixarà cap a la Verge de les Olletes i enllaçarà amb el track de la mitja marató en direcció a Puigpardines, ja a la vall, i d’aquí cap a Olot de nou completant 33 km i 1.500 metres de desnivell positiu.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins l’11 de març. El preu de la inscripció és de 49 euros per a la 33k, 39 euros per a la 27k i 28 euros per a la de 13k.