Domini britànic a la Montserrat Skyrace

Thomas Adams i Sarah McCormack revaliden la victòria aconseguida en 2020 al massís montserratí

946

Els britànics Thomas Adams i Sarah McCormack han revalidat la corona de l’Skyrace aconseguida el 2020. Les restriccions de la pandèmia van impedir que defensessin el títol l’any passat. La pluja, protagonista de la desena edició de la Montserrat Skyrace.

Els participants de l’Skyrace s’han perdut entre les agulles rocoses del cor de la muntanya màgica en un viatge de 25 quilòmetres amb 1500 metres de desnivell positiu sense precedents. Thomas Adams ha tornat a estampar el seu segell en un terreny més que conegut. El britànic ha signat la cinquena victòria en cinc participacions per reafirmar la seva condició de llegenda a la Montserrat Skyrace. El 50% de triomfs en la cursa màgica porten el seu nom. Ha pres la sortida de les vuit del matí decidit a completar la maneta. No ha especulat ni un instant i ha liderat la prova de principi a fi per imposar-se després de 02:07:37 d’esforç. Marc Traserra i Andreu Contijoch no quedarien lluny d’Adams per tancar un podi espectacular. Noms com Marc Pinsach, quart, Roger Comellas, cinquè, i Abel Carretero, sisè, corroboren l’alt nivell de la prova. Les places d’honor s’han cotitzat cares.

En la baralla femenina l’hegemonia britànica ha continuat. Sarah McCormack ha calcat el guió del seu compatriota per tornar a aixecar el títol. Ningú ha pogut qüestionar el seu domini ni el registre de 02:30:08 que ha signat a Monistrol. Per darrere, Georgina Gabarró i Mónica Vives s’adjudicaven les places de podi. Totes tres han estat guardonades en la cerimònia dels millors. Marta Molist, la darrera vencedora, i Mireia Pons creuaven la línia d’arribada de la mà per tancar el top5 i realçar els valors del trail running. Molta pota en l’Skyace.

L’altra distància del dia, l’Express de 13 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu, proposava un pujar i baixa a Santa Cicília. Un recorregut més explosiu on han triomfat Marta Muixí i Moha Aarab. La primera ha vençut amb solvència amb un temps d’01:26:51 per davant de Mia Pritchard i Chloe Remy. Més ajustada ha estat la resolució masculina on Aarab superava Richard Horton al tram final per aconseguir la victòria. 01:03:36 pel campió. El podi el completava Luis Miguel Rosario.

El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat ha tornat a encisar els afortunats en aconseguir un dorsal. No cada dia tenim l’oportunitat de córrer en un dels massissos més singulars del territori. Per continuar gaudint d’espais naturals com el d’aquest diumenge, Klassmark ha sumat aquesta temporada noves mesures mediambientals basant-se en el model de les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar. La Montserrat Skyrace ha estat un exemple d’esdeveniment sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Foto portada: Ferran Soler