Després de l’èxit de la primera edició, celebrada el passat mes de setembre, l’Energia Nufri Ultra Pallars 360 torna amb més ganes que mai per a mostrar el ric entorn natural del Pallars Jussà, un territori amb milions d’anys d’història, dins de l’àmbit del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Esportiva Roca Roia, es disputarà el proper 14 de maig al voltant del pantà de Sant Antoni, nexe d’unió de les principals localitats de la comarca, amb quatre curses de diferents distàncies i dificultats perquè tothom pugui gaudir d’aquest meravellós entorn. Pràcticament la totalitat dels senders de l’esdeveniment són mantinguts per associacions locals, com els Trenkabikers de la Pobla de Segur i Lo Podall de Tremp.

La prova reina serà la Ultra, de 94 quilòmetres i 4.300m, que prendrà la sortida la mitjanit de dissabte i amb un temps màxim de 22 hores. Amb inici i final a Tremp, donarà una gran volta circular al voltant del pantà de Sant Antoni per pistes, corriols i senders, passant per llocs emblemàtics com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m), roc de Neret (906m) o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn.

Es podrà fer individual o en equip de 4 per relleus (22km D+700m / 23km D+1.400m / 22km 1.100m + 27km D+1.100m).

La matinal de dissabte, aprofitant que el circuit és circular es donaran dues sortides:

La Marató Pobla Trail, 49km i un desnivell positiu de 2200m, prendrà la sortida a La Pobla de Segur i amb arribada a Tremp. Un recorregut que transcorrerà en un 95% per  senders i transitarà per racons feréstecs i poc concorreguts, amb unes vistes realment espectaculars.

La Geotrail Pallars, de 27km i D+1100m, tindrà la sortida a Salàs de Pallars i arribarà també a Tremp, tot passant per Santa Engràcia i Talarn.

Com a novetat d’aquesta edició serà la incorporació d’una modalitat més curta: “L’Entrapussada“, de 15 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp amb un recorregut totalment renovat ple de corriols.

L’organització posarà a disposició dels participants un servei de bus per a les diferents distàncies, a un preu de 5€ (Tremp-Pobla de Segur), 3€ (Tremp-Salàs de Pallars) i 2€ (Tremp-Talarn). Aquest servei s’haurà de reservar a l’hora de fer la inscripció.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins a la primera setmana de maig. El preu de la inscripció és de 60 euros per a la Ultra (20€ per persona en la modalitat per relleus), 35 euros per a la Marató, 20 euros per a la de 27k i 10 euros per la 15k.