La vuitena edició de l’Ultra Montseny se celebrarà el dissabte 2 d’abril plenament consolidada dins el calendari de curses de llarga distància del nostre país. L’empresa catalana de roba esportiva Land Sports serà el patrocinador oficial de l’esdeveniment en una clara aposta per les curses per muntanya.

L’emplaçament d’aquesta edició es trasllada per primer cop a la població d’Aiguafreda (Vallès Oriental), singularitat que l’organització manté anualment amb la finalitat de donar a conèixer les localitats que envolten el Parc Natural del Montseny.

L’Ultra Montseny permet l’oportunitat de conèixer el ric patrimoni natural del Parc Natural del Montseny. El recorregut transita per camins i corriols a través de boscos de gran bellesa, on destaca l’alzina, el roure, el faig i l’avetosa en les seves parts més altes. Toca sostre en el seu cim més enlairat, el Turó de l’Home (1.706m).

L’organització tornarà a oferir fins a tres modalitats de cursa per gaudir de l’entorn privilegiat d’aquesta Serralada Prelitoral catalana.

La ultratrail serà la modalitat principal de l’esdeveniment, amb els seus imponents 80km i un desnivell positiu de 5.201m. El recorregut d’aquest any ha estat dissenyat per tot un expert de la zona com és en Antonio de Arriba “abuelo”, artífex de la cursa de la Vall del Congost. L’organització de l’Ultra Montseny ha volgut aprofitar la seva coneixença per aprofitar al màxim els camins i corriols que el Montseny ofereix. Com és habitual, tornarà a visitar els llocs més emblemàtics del Parc Natural.

El Trail, una cursa força exigent

La Trail Montseny (MV) s’endureix fins als 53km i 3.216m de desnivell positiu, recorrent la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i Aiguafreda. Un recorregut força exigent que posarà a prova la fortalesa i resistència dels corredors.

Tancarà el programa de curses el Trail més curt (VA), de 26km i 1.365m de pujada, que recorrerà el tram comprès entre les localitats del Viladrau i Aiguafreda.ç

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 25 de maig. El preu de la inscripció és de 98 euros per a la Ultra, 68 euros per a la 53k i 41 euros per a la de 26k.

Les inscripcions van a bon ritme i arriben ja al mig miler, xifra que supera amb escreix les de l’edició passada.

Foto portada © Jordi Santacana

Notícies relacionades: