Tot i que totes les mirades estaran centrades a Zegama, no oblidem que aquest cap de setmana també es disputarà el Trail Sant Esteve, a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), que forma part de la Copa d’Espanya de curses per muntanya en Línia de la FEDME, sent l’única prova del circuit estatal que es disputarà a Catalunya.

La categoria absoluta i promesa es disputarà sobre un recorregut de 27 quilòmetres i 1.302 m de desnivell positiu. Un recorregut que transcorre íntegrament pel vessant sud del Parc Natural del Montseny, assolint els cims de Sant Elies (999m) i el Turó de la Cova (1.089m), sostre de la cursa. El 80% de l’itinerari transcorre per senders corribles, si exceptuem la pujada al Turó de la Cova, just després de Sant Elies, i arribat al km 15 on el sender ens presenta un descens amb una mitjana de 36º d’inclinació.

Entre els favorits d’aquesta edició trobarem noms força desconeguts a casa nostra, però amb un bagatge força interessant en proves nacionals. En homes, destacarem als catalans Jordi Alís, Pakito Pérez, David Vidal, Aran Ros i Carlos Galobardes, els aragonesos Oscar Plasin, Javier Cabestre, Daniel Puyuelo i Alberto Lasobras, els bascos Beñat Etxabe i Jokin Etxabe, el valencià Adil Moussaoui i el madrileny Jose Antonio Bellido. En dones trobarem a Beatriz Contreras i Marta Martínez, primera i segona de la classificació de la Copa d’Espanya respectivament, a la catalana Ingrid Ruiz, l’aragonesa Marta Vidal, la valenciana Rosa Maria Lara, la gallega Silvia Casal, l’extremenya Yolanda Garcia i la basca Ainhoa Oyanguren.

A més de la categoria absoluta els més joves també podran participar de la màxima competició amb dos recorreguts adaptats per a les categories juvenil, junior i cadet. Els dos primers ho faran en la Speed Trail amb una distància de 13 km i amb 387 m de desnivell positiu. El circuit cadet serà de 9 km amb 227 m de desnivell positiu.

Text: Albert Torrent. Foto: Jordi Santacana

Palmarès Trail Sant Esteve

Any Guanyador/a Segon/a Tercer/a
2011 Just Sociats Toti Bes Marc Carós
Montse Martínez Tina Bes Clàudia Baudry
2012 Just Sociats Xavier Espiña Manel Amor
Núria Picas Elouise Brown Jacquie Mannhard
2013 Marc Soler Francesc de Lanuza Ramon Senar
Montse Martínez Maria Rosset Alba Segura
2014 Carlos Cera Albert Ramírez Uwiragiye
Eva Montero Marta Muixí Vanessa Martinez
2015 Just Sociats Carlos Cera Andreu Simón
Rosa Navarro Rosa Valls Eva Montero
2016 Carlos Cera Andreu Simón Eugeni Gil
Sheila Avilés Rosa Navarro Gemma Colomé
2017 Ruben Hernández Albert García Unai Cobos
Rosa Navarro Roser Español Esther Jo
2018 Xavi Prims Marcel Gual Pakito Pérez
Lali Masriera Anca Cindea Aida Pérez
2019 Xavi Prims Ricard Pérez Carlos Cera
Eva Vallcanera Noelia Jiménez Paqui Lombardo
2020 Xavi Tomasa Jonatan Mora Albert Llonch
Marta Molist Anna Guirado Nuria Florencio
2021 Fernando López Sergio Sánchez Agustí Isun
Natalia González Regina Anna Mola Monica Pellerejo