La TRAILCAT 200 tanca una segona edició per a la història

La victòria absoluta de Claire Bannwarth i el trasllat del centre neuràlgic a Prades, les notes més destacades

842

La TRAILCAT 200 conclou la seva segona edició amb èxit amb diversos titulars sobre la taula. La més mediàtica, sens dubte, va ser la victòria absoluta de la francesa Claire Bannwarth a la prova de 200 milles, fet històric que passa per primera vegada a Espanya en una cursa d’aquestes característiques.

El canvi d’emplaçament, traslladant el seu centre neuràlgic a Prades, també ha tingut molt bona acollida per part dels participants, amb recorreguts molt més muntanyencs permetent conèixer a fons els racons més emblemàtics de muntanyes de Prades, la Ruta del Cister o la Serra del Montsant.

Fins a 90 corredors de 14 nacionalitats es van atansar a Prades per participar en alguna de les distàncies de 200, 100 i 50 milles. Cal recordar que TRAILCAT 200 no és una carrera convencional, amb un format en semi autosuficiència, sense abalisar i amb l’ús indispensable de la tecnologia GPS per orientar-se.

Claire Bannwarth i Stéphane Higueret s’alcen amb la prova reina

Les 200 milles va ser sens dubte la prova estrella de l’esdeveniment. Amb 320 quilòmetres i 8.700 metres de desnivell positiu va atreure alguns dels millors corredors d’aquest tipus de mega-ultres. Entre ells els vigents campions de la primera edició, el búlgar Pirin Galov i la francesa Claire Bannwarth, i un Luca Papi que finalment va córrer les 50 milles.

Pirin Galov i Javier Puit van agafar la davantera durant els primers 80 quilòmetres, fins que es van haver de retirar i Claire va agafar el liderat. El seu concurs va ser impecable, ampliant la distància amb el grup perseguidor a mesura que avançava la cursa. Al final, va creuar la línia d’arribada després de 55 hores i 10 minuts per segellar un fet històric a l’Estat. El també francès Stéphane Higueret va ser el segon classificat, alçant-se amb el triomf masculí amb un temps de 61 hores i 5 minuts. Sis hores més tard que Bannwarth!

El turolenc Nacho Zurita i el català Jonatan Jurado van completar el podi masculí, amb la suïssa Anita Lehmann tancant el podi femení i una quarta posició general.

Carmen Palacín i Xavier Ayala, guanyadors de la TRAILCAT100

La distància mitjana de TRAILCAT200, de 155 quilòmetres i 4.700 metres de desnivell positiu, va aprofitar gran part del recorregut de la seva germana gran, transitant pels racons més emblemàtics de les muntanyes de Prades i la serra del Montsant.

Xavier Ayala i Juan Heredia van tenir una bonica lluita per la victòria durant la primera part del recorregut. Finalment van decidir guardar les destrals per a un altre ocasió i ajudar-se mútuament per vèncer ex-aequo. Jaume Castellví va completar el podi masculí. A la cursa femenina, Carmen Palacín va fer bona la seva condició de favorita i es va imposar a la segona classificada, Anna Pla.

1. Carmen Palacín (33:57:04)
2. Anna Pla (38:02:19)

1. Xavier Ayala (24:13:08)
  2. Juan Heredia (24:13:08)
  3. Jaume Castellví (28:43:19)

Victor Vinyals i Gemma Avellí s’imposen a les 50 milles

Victor Vinyals va volar literalment per cruspir-se els 87 quilòmetres i 2.500 metres positius en un temps rècord de 8 hores i 55 minuts, deixant sense opcions a Isma Castillo i Carlos Alonso. Gemma Avellí, única dona participant, va guanyar després de gairebé 12 hores.

1. Gemma Avellí (11:53:35)

1. Victor Vinyals (8:55:00)
  2. Carlos Alonso (10:39:36)
  3. Isma Castillo (10:48:07)