La Travessa Viladrau-La Garriga, que es celebrarà el proper 17 de març, arriba a la seva 48a edició sent una de les més veteranes de Catalunya.

Arrel de la Marxa dels 40km de Banyoles a mitjans dels anys 60, moltes van ser les caminades que van aflorir al llarg i ample de la geografia catalana amb la intenció de donar a conèixer el territori que envolta cada poble.

El naixement

És l’any 1972 quan neix la Travessa Viladrau-La Garriga des de la “Colla de les Dues”, un grup d’excursionistes garriguencs que formarien part de la junta gestora fundadora del Centre Excursionista Garriguenc. Aquesta entitat es faria càrrec de la Travessa des de la seva constitució.

Moltes són les anècdotes que ha viscut la Travessa durant aquests quaranta-vuit anys, que no ha deixat de fer-se quin sigui el temps que hagi fet. Com a molt la data s’ha ajornat, com va passar l’any passat que degut a les nevades va haver de retrassar la prova al març. El transport, els primers anys, es feia amb vehicles particulars i s’havien d’anar a buscar a la tarda, després de dinar. Més tard amb vehicles més grans, fins que el nombre de participants va ser el suficient per fer-ho en autocar com fins ara.

2001, annus horribilis

Sens dubte, l’edició del 2001 va estar marcada per un greu accident en un dels autocars que transportaven als excursionistes a Viladrau. Un incident que, malauradament, marcarà part de la història d’aquest esdeveniment.

El recorregut

El seu recorregut de 31,6 quilòmetres passa per llocs emblemàtics del Parc Natural del Montseny com L’Erola, Sant Segimon, Coll Formic, Pla de la Calma, Les Carenes d’en Bosch o Sant Cristòfol de Monteugues fins a cercar la Plaça de l’Esglèsia de La Garriga. I molts són els elements que identifiquen els seus avituallaments, com el cacaolat a L’Erola, la botifarra al Pla de la Calma o els carquinyolis a Sant Cristòfol.

Per aquest 2019, i per primera vegada, hi haurà la possibilitat de començar la caminada a Collformic, evitant així gran part del desnivell de l’itinerari. Amb aquesta opció, s’obre l’accessibilitat a participants que no es veien en cor de fer la travessa íntegra.

Encara sou a temps per a fer la vostra inscripció a través d’aquest enllaç.