Ambós clubs s’han imposat en el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya FEDME celebrat avui a Borriol. Els de Matxacuca revaliden el triomf aconseguit l’any passat.

La Marató de Borriol -MABO- (Castelló) ha acollit el Campeonato de España por Clubes de Carreras de Montaña, que coordina la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME)  A la vegada, era la primera prova puntuable per a la Copa de España de l’especialitat.

La cursa, de 28km i 1820m de desnivell positiu, ha destacat per l’altíssim nivell dels corredors, on hi han pres part fins a 650 corredors federats vinguts de fins a 12 comunitats  autónomes representant a més de 50 clubs.

En homes, la victòria ha estat per l’hispano-marroquí Zaid Ait Malek (02:30:59), seguit de André Rodríguez (02:32:42) i Eduard Hernández (02:34:18). Excel•lent el paper del català que està realitzant un inici de temporada inmillorable. La victòria de Zaid, sumat als resultats de Jonatan Cuesta (6è), Andreu Simón (8è) i Pere Aurell (23è) donarien el títol de campió masculí a l’equip del CEM Cameta Coixa.

En dones, victòria inesperada per a Rosa Navarro (03:04:38) que s’imposaria en l’esprint final a Gisela Carrión. Tancaria el podi la basca Maite Etxezarreta (03:09:22). La plata de Gisela junt amb el bronze d’Íngrid Ruiz -Etxezarreta no estava federada- i els resultats de Silvia Puigarnau (7a) i Marta Molist (10a) donarien el títol per clubs femení a l’AE Matxacuca, que revalidaria l’aconseguit la temporada passada.

Resultats MABO 2019

Foto portada © AE Matxacuca