Xavi Llamas i Tati Orquiola han estat els vencedors de la quarta edició de la Ultra Trail Estels del Sud 2018, marcada pel fort temporal que va obligar a neutralitzar bona part del tram final de cursa. Ambdós s’adjudiquen el Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Un cop més, el mal temps ha estat el detonant en el desenvolupament de la Ultra Estels del Sud. Si l’edició passada el condicionant va ser el fort vent, enguany l’element ha estat l’intensa pluja caiguda durant la tarda, obligant a l’organització a neutralitzar l’últim terç del recorregut entre els controls de Caro i Casetes Velles. Jordi Pallarés, director de cursa, posava èmfasi a la seguretat dels participants: “Va arribar un moment en el qual la situació es va endurir moltíssim per la forta pluja, la boira intensa en altres punts i la baixada de temperatures i, la proximitat de la nit feia necessari prendre aquesta decisió per evitar qualsevol risc per als participants”.

El rosenc Xavi Llamas (AML Sport HG) va vèncer en categoria masculina amb un temps de 13 hores, 26 minuts i 9 segons i, d’aquesta forma, es converteix en el nou campió de Catalunya de Curses d’Ultraresistència. Llamas ha liderat durant bona part dels 105 quilòmetres de recorregut imposant-se per davant d’Israel Mercadé (CEM La Cameta Coixa) i Gil López (AE Montmell), segon i tercer classificat amb un temps de 13h45’40” i 14’04’40” respectivament.

UltraTrail Estels del Sud 2018 – Guanyadora – Feliciana Orquiola

La Feliciana Orquiola acaba de proclamar-se guanyadora de la Ultra Trail Estels del Sud 2018 amb un temps de 16 hores, 5 minuts i 45 segons !!#ultratrailestelsdelsud #estelsdelsud #ultratrail Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya – FEEC Aneto Natural Recuperation Sport Coca-Cola España, Mucho Más Que Un Refresco Santiveri Renault i Dacia J. Garau

Gepostet von Ultra Estels del sud am Samstag, 12. Mai 2018

En dones, Tati Orquiola (Club Trail Tarraco) va ser la més perseverant sota l’intens temporal, guanyant amb un temps de 16 hores, 5 minuts i 45 segons i proclamant-se campiona de Catalunya de Curses d’Ultraresistència. Àngels Centelles (AAEET de Valls) i Marta Batalla (AAEET de Valls) van completar el podi femení amb un temps de 16h40’58” i 17h33’39” respectivament.

D’altra banda, Francisco Ruiz (CE Cardona) i Àngels Llobera (Inverse Team Trail) guanyaven la modalitat Half, de 65 quilòmetres i puntuable per a la Copa Catalana de Curses de Resistència; mentre que Josep Nadal i Ingrid Ruiz ho feien en la Mitja Marató de Muntanya que separava les localitats d’Arnes i Beseit.