La Ultra-Trail Mt. Fuji és realment espectacular. Dóna una gran volta de 168 quilòmetres i 8.000m de desnivell positiu al voltant de l’emblemàtic volcà de l’arxipèlag japonès, que s’eleva a 3.776m d’alçada. Rodejat per cinc llacs i una vegetació molt canviant, sembla un destí prou atractiu pel corredor que busqui quelcom exòtic. 

Després de patir pluges torrencials al 2016 i suspesa l’any passat, la prova celebrarà la sisena edició amb canvis substancials: el canvi de dates per assegurar una millor meteorologia -passant de setembre a abril- i, sobretot, una modificació del recorregut que, a diferència d’edicions anteriors, no realitza una volta al seu perímetre en la seva totalitat sinó que partirà de Kodomo no Kuri (divendres, 8 del matí HE) i finalitzarà a Kawaguchiko. La prova forma part del calendari Ultra Trail World Tour.

Pau Capell (The North Face) serà un dels grans protagonistes d’aquesta edició de la Ultra-Trail Mt.Fuji, al Japó. El català ha començat molt bé aquesta temporada amb una victòria a Transgrancanaria i voldrà seguir amb la mateixa tònica en la prova nipona.

“Ja feia temps que m’atreia la idea de visitar aquesta part del món, amb una cultura diferent a la nostra i participar en una de les ultratrails més importants. Tot i venir preparat, és una cursa que li tinc molt de respecte. Serà una cursa ràpida i la victòria pot rondar les divuit hores”. 

En un principi, els principals rivals de Capell seran el nord-americà Dylan Bowan, que arriba després de guanyar la Tarawera Ultramarathon i setè al passat UTMB, el seu compatriota Seth Swanson, el francès Sebastien Chaigneau i el japonès Satoru Suga, quart en l’edició 2016.

Foto portada (c) NPO Fuji Trail Runners Club