No ens equivocàvem en la nostra prèvia quan vam considerar la Montsec Ultra Trail (MUT) com possiblement la ultra més dura de Catalunya. A la tecnicitat del terreny s’hi va afegir la calor, circumstància que la va convertir encara més extrema, on només 33 dels 64 corredors que van prendre la sortida van completar els 110 quilòmetres i 7.000m de desnivell positiu a través de la desconeguda Serra del Montsec. El pas pel Congost de Mont-rebei, el camí de les 100 corbes a Sant Salvador del Bosc, les vertiginoses passarel·les de Montfalcó, la Torre d’Alsamora i el cim de Sant Alís (1.675m) van ser els punts més destacats del recorregut.

Podi masculí MUT2018

Pepelu Ballester (Mur i Castell-Tuga) va necessitar 16 hores, 43 minuts i 13 segons per completar el recorregut tècnic ple de valls, rius, congostos i embassaments. Tomàs Zapata va ser segon amb un temps de 17h55’36”. El corredor d’Alpicat, amb un gran bagatge en proves d’ultraresistència, defineix la MUT com “única, no és equiparable amb cap altre. El recorregut és molt exigent, amb pujades llargues, molta pedra, però sobretot cal anar amb compte amb les baixades. I si a més coincideix amb calor, és converteix en un infern”. La tercera posició va ser per al rus Sergey Donets (Hoka One One/Gornostay) després de 19h57’12”, un dels estrangers vinguts d’arreu d’Europa atrets pels paratges del Montsec. La única dona que va prendre la sortida i que va completar l’exigent recorregut va ser Carme Palacín (CT Lleida) esmerçant un temps de 24h29’36”.

Classificació General MUT 2018

Marató i Mitja marató, amb prop de 300 corredors

La modalitat marató també va celebrar la seva sisena edició amb un exigent recorregut de 48 quilòmetres i 3.200m de desnivell positiu, amb un ascens a Sant Lis i la Torre d’Alsamora. Carlos Bartrina (Pedala.cat) i Oana Mihalcea (Independent) van ser els guanyadors amb un temps de 5h29’06” i 6h45’21” respectivament.

La mitja marató va ser la gran novetat d’enguany amb un recorregut de 21 quilòmetres i 1.200m de desnivell positiu. Jordi Torrelles (Alfaventur Rocko) i Lola Brusau (Club Excta. UECanoia) han estrenat el palmarès.

Classificació Marató MUT 2018
Classificació Mitja Marató MUT 2018

Galeria fotogràfica (c) Olga Bergua Fotografia