Sense dubte, la sisena edició de la Vall de Ribes XS serà recordada per moltes coses. No només per batre el rècord de participació, superant els cinc-cents corredors, sinó que també ha donat un salt qualitatiu a la competició convertint-la en un format multietapa per mostrar les diferents possibilitats que dona la vall de Ribes. Els corredors van poder gaudir de l’esclat primaveral que ha transformat les muntanyes amb una verdor exhuberant, aigua brollant amb força i la neu que poc a poc va desapareixent de les cotes mitges.

La modalitat reina va ser la GranXS, de 77 quilòmetres i 5.800 de desnivell positiu repartides en dues etapes, que va permetre conèixer la Serra Cavallera i els pobles de la vall de Ribes, amb el Taga (2.040m) com a punt culminant. La particularitat d’aquesta modalitat és que calia participar en parella. El duet guanyador va ser el format per Adrià Matas i José Torrico en homes, mentre que Sabrina Solana i Aida Fornelles van vèncer en fèmines. Els corredors van xalar de valent per l’espectacularitat dels recorreguts, destacant la distància marató de dissabte com una de les més maques de casa nostra, on Ferran Sampere compartia victòria amb Albert Pujol, mentre que Natalia Tomasak viatjava des de Polònia per vèncer.

Tot i ser la germana petita, l’exigència de la HalfXS no va deixar indiferents als participants, que van sumar 48 quilòmetres i 3.300m de desnivell positiu en dos jornades que van permetre conèixer a fons la vall i coronar els cims més representatius, el Sant Amand (1.851m) i Taga (2.040m). Wilfred Lladó i Alba Ribera van guanyar les dues etapes, resultant guanyadors de la modalitat.

La Vall de Ribes XS dóna la possibilitat de córrer individualment cada una de les curses que ofereix, amb classificacions independents. Podeu consultar els resultats a través d’aquest enllaç.

Galeria fotogràfica Vall de Ribes XS / Video (c) Corriols de Llum

ValldeRibesXS / Ribes de FreserUn ocellet ens ha dit que tens agulletes? Perquè serà 🤔….Si encara estàs de ressaca post XS, ara et donem el millor remei per solucionar el teu mal de cap 😋🤣I si no vas venir a gaudir de la Vall de Ribes, ara et donem molta enveja i moltes raons per no faltar el 2019!Qui millor que algú de casa, el més ben parit de la Vall, per fer-nos arribar unes imatges inoblidables 😍😍gràcies Pep Corriols de Llum per fer-ho tot tant fàcil!!ES PEC TA CU LAR 🤗#trailrunning #thetrailzone #opentrailraces #skyrunning #mountainrunningdestination #decathlonVic #ribesdefreser #vallderibesSlastik Sun Pansalud el pan que te cuida Vall de Ribes Turisme EspaiTrail The Trail Zone Decathlon Vic Cangusi

Gepostet von Vall de Ribes XS am Montag, 23. April 2018