La població de Ribes de Freser (Ripollès) es convertirà el proper cap de setmana en l’epicentre de la Vall de Ribes XS. Ara mateix, l’entorn privilegiat de la vall és un esclat de verdor, l’aigua de rius i torrenteres brollen exhuberants i la neu, encara a les parts més altes, emblanquinen tímidament el paisatge deixant que la primavera es mostri amb tot el seu esplendor.

L’esdeveniment ha crescut any rere any i per aquesta sisena edició comptarà amb uns cinc-cents corredors, dels que destaquen noms com Jessed Hernández, Marc Carós, Carlos Mantero, Albert Pujol, Ferran Sampere, Gisela Carrión i la polonesa Natalia Tomasiak.

Els participants podran gaudir de l’entorn de la vall a través de varies modalitats:

La GranXS sumarà un total de 77 quilòmetres i 5.800m de desnivell positiu, repartits en dues etapes. S’iniciarà dissabte amb la MaratóXS de 43km i 3.100m de desnivell positiu a través d’un exigent recorregut per la Serra Cavallera, amb el cim del Taga (2.040m) com a punt culminant i un descens final de vertigen. Diumenge tocarà el torn a la 34XS amb 2.700m de desnivell positiu que recorrerà els senders de la Vall de Ribes i els pobles de l’entorn, com El Serrat i Queralbs. La particularitat d’aquesta modalitat és que es correrà per parelles, tot i que es podrà participar individualment a cada prova.

La HalfXS sumarà 48 quilòmetres i 3.300m de desnivell positiu en dos jornades exigents. Els corredors hauran de enfrontar-se dissabte amb la 23XS de 1.800m de desnivell positiu tot coronant els cims de Sant Amand (1.851m) i Taga (2.040m), mentre que diumenge tocarà el torn a la 25XS i 1.500m de desnivell positiu a través de la Vall de Ribes.

L’esdeveniment es completarà dissabte al matí amb les curses infantils VailetsXS i MainadaXS i s’arrodonirà diumenge amb dos modalitats més: la 10XS, amb tant sols 450m de desnivell positiu, posarà a prova els corredors més explosius; i la TrescXS, una caminada popular que seguirà el mateix itinerari que la cursa.

Foto portada (c) Vall de Ribes XS