La primera edició de la Costa Brava Stage Run (CBSR) s’iniciarà aquest divendres amb un format d’ultra trail per etapes que s’està consolidant a casa nostra, recuperant la petja que va deixar l’extingida Costa Brava Xtrem Running organitzada entre els anys 2009 i 2013.

Aquesta edició comptarà amb prop d’un centenar de participants, que recorreran la Costa Brava entre Blanes i Portbou a través del sender mediterrani GR92 i el Camí de Ronda, en un format de tres etapes que es disputaran entre divendres i diumenge. I ho podran fer a través de dues modalitats:

La CBSR, amb 125km i 4300m de desnivell positiu, repartits en 3 etapes: la primera de 23 quilòmetres unirà Blanes i Tossa de Mar, la segona de 53 quilòmetres anirà de Palamós i l’Escala, i la tercera de 50 quilòmetres entre Roses i Portbou.

La CBSR Experience que tindrà 85km i 2800m de desnivell positiu, també repartits en 3 etapes: la primera etapa serà la mateixa que CBSR, la segona de 32 quilòmetres entre Aiguablava i L’Escala, i la tercera de 30 quilòmetres entre Cadaqués i Portbou.

En la primera etapa, els corredors descobriran els bonics jardins botànics de Mar-i-Murtra, Pinya de Rosa i de Santa Clotilde, creuaran platges com la de Treumal, Santa Cristina i Cala Llevadó, arribant a Tossa de Mar. 

La segona etapa és realment impressionant, passant per cales d’extraordinària bellesa com Cala Pedrosa, Ferriol, Aigua Xelida, Aiguablava, Sa Tuna i Aiguafreda. Tocarà sostre en el meravellós Cap de Begur i s’endinsarà a través del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter fins cercar L’Escala.

La tercera i última etapa ressegueix el sender mediterrani per a creuar el Parc Natural del Cap de Creus i la comarca de l’Alt Empordà de sud a nord. Cadaqués enlluernarà als corredors i donarà raons del perquè és considerat com un dels pobles més bonics de Catalunya. Es visitarà Llançà i Colera per encarar l’últim ascens fins a Portbou. 

Entre els corredors més destacats hi trobarem Imanol Aleson, Emma Roca, Toti Bes i Harriet Kjaer.