La segona edició de la Ultra Trail Naut Aran, que es celebrarà els propers 4 i 5 d’agost, arriba amb aires renovats. Sota la organització de Muntanya Viva Associació, l’esdeveniment vol mostrar el privilegiat enclavament de la Val d’Aran i convertir-se en un referent dins l’atapeït calendari de curses per muntanya a Catalunya. El poble de Salardú tornarà a ser l’epicentre d’una edició que presentarà fins a quatre modalitats de cursa:

La Ultra (87km i D+5.600m) serà la prova estrella i combinarà senders, pistes i prats alpins en una gran volta circular, tocant sostre al Tuc de Maubèrme a 2.880m d’altitud. Visitarà racons de gran bellesa com el Clot der Os, el santuari de Mongarri, el llac de Montoliu o el Tuc d’Arenho. Els finishers d’aquesta modalitat obtindran 4 punts ITRA.

La Trail (52km i D+3.100m) anirà directament fins a Montgarri pel Pla de Beret, on confluirà amb el recorregut de la cursa més llarga incloent l’ascens a Maubèrme. També disposarà de 3 punts ITRA pels corredors que aconsegueixin finalitzar la cursa.

La Short (21km i D+1.500m) realitzarà un ascens al Còth de Varradòs per l’Arriu de Moredo i empalmarà amb els altres itineraris, amb un ascens al Tuc dera Pincela (2.546m) i el Tuc d’Arenho (2.522m).

El Kilómetre Vertical Pui d’Unha s’incorpora a l’esdeveniment i serà la novetat d’aquest any. El recorregut farà un ascens vertical de 950m fins coronar el Pui d’Unha (2.221m) en una distància de tant sols 3,5km.

Les inscripcions ja estan obertes a través del seu web. Una part de la recaudació anirà destinada a fins solidaris.