La segona edició del Trail Vielha-Molières 3010, que es celebrarà el proper 14 de juliol, obrirà demà dimecres les inscripcions després de ratllar l’excel·lència en el seu primer any i aconseguir reunir més de set-cents corredors. Dues dècades després de la desaparescuda X-Treme Marathon Alpine Running Val d’Aran, el Centre Trail Val d’Aran i Club Excursionista d’Aran van recuperar aquest mític aconteixement per convertir-se en un dels events amb més projecció del Pirineu.

Enguany consolida les dues distàncies de la primera edició, marató i mitja marató, i afegeix una cursa més curta per a omplir el ventall de possibilitats:

El plat estrella serà la Marató Molières 3010, amb 42 quilòmetres i 4.100m de desnivell positiu. Un recorregut dur, que coronarà fins a cinc cims de més de 2.100m amb el Tuc de Molières (3.010m) com a punt culminant, i d’una bellesa indescriptible, com el pas per les crestes de Letassi, els prats alpins a Aubas, llacs com l’ Estanh des Pois o espais naturals com l’Artiga de Lin. Com a novetat respecte l’any passat, s’ha suprimit l’últim tram d’asfalt per arribar a Vielha i és per això que es guanyen dos quilòmetres i 100m de desnivell positiu.

La Montpius Skyrace, de 23 quilòmetres i 1.700m de desnivell positiu, aprofita part del recorregut de la marató i corona fins a quatre cims de més de 2.000m d’alçada, com el Montpius (2.182m).

La Tuca Trail serà la novetat d’aquest any, amb un recorregut d’11 quilòmetres i 600m de desnivell positiu a través del bosc de Tuca, a tocar a Vielha. Una bona alternativa per a tots aquells que vulguin iniciar-se a les curses per muntanya.

Tant la Marató de Molières com la Montpius Skyrace atorgaran punts ITRA, amb 3 i 2 punts respectivament, i un índex de muntanya de 14 punts per a la Marató sent la més alta donada fins al moment en una prova a Espanya i França.

Podreu accedir a les inscripcions a través del següent enllaç.

Foto portada (c) Trail Vielha-Molières 3010


 

Trail Vielha-Molières 3010: Retorn als orígens. Nil Bacardit i Marta Riba triomfen en la primera edició