L’Otso Ultra Trail Serra Montsant torna la propera tardor

L'esdeveniment disputarà la seva quinzena edició els propers 12 i 13 d'octubre

298

L’OTSO Ultra Trail Serra de Montsant torna la propera tardor. L’esdeveniment, amb epicentre a Ulldemolins (Priorat) celebrarà la seva quinzena edició els propers 12 i 13 d’octubre plenament consolidada dins el calendari de curses d’ultraresistència, sent una de les més veteranes del nostre país.

La Ultra Trail Serra de Montsant, organitzada per l’Agrupació Cultural Vila-seca i sota la producció de Naturetime Events, neix en 2009 amb la intenció de donar a conèixer els magnífics paratges del Parc Natural Serra de Montsant, situat al nord de la comarca del Priorat i sent tot un emblema de la Costa Daurada.

Montsant, serra d’elevat simbolisme, ofereix a través del seu paisatge la petjada de l’activitat humana amb les seves vinyes i ermites d’origen romànic, com les de Santa Magdalena i Sant Antoni, sense oblidar la bellesa del pantà de Margalef. A més, acull una elevada diversitat biològica propiciada per un particular relleu de cingles, barrancs i congostos.

La singularitat de la Serra de Montsant i la bellesa dels seus paisatges atrau any rere any a centenars de corredors disposats a gaudir dels seus racons i contrades. El passat 2023 va tornar a xifres de participació equiparables als anys anteriors a la pandèmia, amb prop de 800 participants i 22 nacionalitats representades.

Programa

Enguany l’organització ha preparat 5 recorreguts diferents, per a les 8 modalitats de curses que tindrà representades al llarg del cap de setmana. Les modalitats Ultra i Marató es disputaran dissabte, mentre que diumenge serà el torn de les curses més curtes.

L’Ultra Trail, de 63km i D+3470m, serà sens dubte la cursa reina. Amb sortida i arribada a Ulldemolins, volteja gran part de la Serra de Montsant, amb paisatges espectaculars i passant per entorns de gran valor natural. El recorregut, tècnic i exigent, pujarà fins a cinc vegades a la part més alta de la Serra Major, tot passant per pobles de singular bellesa com Ulldemolins, Margalef, La Morera de Montsant, Albarca i Cornudella de Montsant.

La distància també serà qualificable per a UTMB100k i atorga 3 punts ITRA.

La Marató, de 44,5km i D+2343m, compartirà gran part del recorregut de l’Ultra Trail. Tot i ser una versió més ‘curta’, també caldrà suar de valent per travessar la línia d’arribada. Mantindrà d’igual manera la bellesa dels seus paisatges passant per les raconades més impressionants de la Serra de Montsant. Serà qualificable per a UTMB50k i atorga 2 punts ITRA

El Trail 25k Serra de Montsant, amb 25km i D+1263m, serà la més exigent de les curses de diumenge. Transita per antics camins de la cara nord de la serra de Montsant, amb trams tècnics i aeris que permetran contemplar els pobles de la comarca i el Parc Natural amb tot el seu esplendor. Qualifica per a UTMB20k i atorgant 1 punt ITRA. A més forma part del calendari Open Curses de Muntanya FEEC i del circuit Trail Series Costa Daurada.

El Trail 11k Serra de Montsant es podrà realitzar tant corrent com caminant. Amb 621m de desnivell positiu, porta als corredors fins al Pi de la Carabasseta, arbre característic situat a la part més alta de la Serra de Montsant, i descobreix ermites de la zona com l’ermita de Sant Antoni o l’ermita de Santa Magdalena. Aquesta modalitat puntua per al circuit Trail Series Costa Daurada i la Lliga TGN Trail.

La modalitat Start Trail, amb només 7km, és una cursa destinada per a per a fer en família o per a iniciar-se en les curses per muntanya, ja que es desenvolupa en un format no competitiu.

Montsant Stage Run

Ja fa uns anys que l’organització va decidir obrir una modalitat per aquells que volen gaudir de les grans distàncies intercalant un merescut repòs entre etapes. La Montsant Stage Run combina dues de les curses del cap de setmana: la distància de 63k de dissabte amb els 25km de diumenge, fent un total de 88km i 4.733m de desnivell positiu.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 6 d’octubre de 2024 o a l’exhaurir els dorsals disponibles. El preu de la inscripció és de 99€ per a la modalitat Stage Run (63k+25k), 79€ per a la Ultra, 59€ per a la Marató, 34€ per a la 25k, 24€ per a la 11k i 19€ per a la 7k (2€ pels menors de 12 anys).