Tot i l’anul·lació de la seva versió més llarga, l’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA) reunirà el proper cap de setmana prop de 500 participants disposats a gaudir de les muntanyes de l’Alt Pallars a través de tres distàncies.

La Trail patirà alguna modificació respecte l’any passat. La sortida es realitzarà a les sis del matí i seguirà el mateix traçat  que anys anteriors fins la Peülla, inclosa l’espectacular cresta entre coll de Fogueruix i coll de Pinetó. Un cop a la Peülla anirà a buscar el bosc de Gerdar i les Planes de Son per tornar a Esterri després de 48 quilòmetres i 3.800m de desnivell positiu. Aquesta modalitat, i en detriment de la versió Ultra, formarà part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC i disposarà 3 punts ITRA.

No hi faltaran noms il·lustres com Verónica Zaragoza, Teresa Forn, Aida Pérez, Elena Ferreres, Carmen Palacín, Carles Mantero, Ismael González, Álex Urbina, Jose Manuel Torrico, Raúl Butaci, Jaume Folguera, Salvador Vilalta o Israel Mercadé.

La Skyrace Valls d’Àneu (SVA), amb un recorregut de 27 quilòmetres i 1.900m de desnivell positiu, posarà a prova els corredors més ràpids. Amb sortida dissabte a les vuit del matí, realitzarà el mateix itinerari fins a Espot, tot ascendint l’exigent Coll de Fogueruix, per després tornar a Esterri per Planes de Son. Aquesta prova tindrà 2 punts ITRA.

La Marxa Popular (MPVA), de poc més de dotze quilòmetres i 540m de desnivell positiu, serà un dels actes més populars del diumenge, on grans i petits podran disfrutar de l’entorn d’Esterri d’Àneu d’una forma més pausada.

Foto portada: Oriol Riart / UTVA