Aida Pérez i Raul Butaci s’enduen la victòria a Trail Valls d’Àneu

1324

Ambdós corredors guanyen amb solvència en una edició marcada per l’anul·lació de la seva modalitat més llarga després de cinc anys. Tot i això, prop de 500 corredors van poder gaudir de l’entorn privilegiat de les valls d’Àneu.

Davant l’absència de l’ultra trail que tant bon sabor de boca havia deixat entre els corredors, totes les mirades van anar dirigides a la modalitat que la precedia. Tot i semblar quelcom descafeïnada, el recorregut de 48 quilòmetres i un desnivell positiu de 3.800m no tenia res a envejar: exigent, salvatge, tècnic, indòmit i d’una bellesa indescriptible, trets característics que sempre ens regala les muntanyes de les valls d’Àneu.

Raul Butaci va ser el gran protagonista amb una victòria incontestable. El corredor de Tornabous es va mostrar intractable des del començament i ningú va poder seguir el seu ritme. Dos dels favorits a disputar-li la victòria, com Oriol Prat i Carles Mantero, abaixarien els braços prematurament deixant escapar a un Butaci que es mostrava ferm. D’aquest fet s’aprofitaria l’atleta local Jesus Pau Vázquez, gran coneixedor d’aquestes contrades, per endur-se la segona posició. Més aferrissada va ser la lluita pel bronze, on Ramon Curtó i Álex Urbina protagonitzarien un magnífic duel, resolt a favor d’aquest últim en el tram final. Gran temporada la del balear, que ha aconseguit pujar dalt del podi en pràcticament totes les curses que ha disputat.

Gran actuació d’Aida Pérez en l’apartat femení, que confirmaria la seva condició de favorita després de la magnífica segona posició a la passada Buff Epic Trail.  A l’igual que Butaci, dominaria de principi a fi en un terreny que li és favorable. Marta Serret i Verónica Zaragoza es farien amb la segona i tercera posició respectivament.

Classificació Trail: 1. Raul Butaci (6:20:17), 2. Jesus Pau Vázquez (6:47:44), 3. Álex Urbina (6:56:19); 1. Aida Pérez (7:38:54), 2. Marta Serret (8:41:22), 3. Verónica Zaragoza (8:46:06)

La Skyrace Valls d’Àneu (SVA), amb un recorregut de 27 quilòmetres i 1.900m de desnivell positiu, posaria a prova els corredors més ràpids. El junior Arnau Cases, gran especialista de les curses verticals del nostre país, seria el guanyador per davant de Pol Rodríguez i Victor del Águila. En dones, Núria Hospital es faria amb la victòria folgadament davant Carla Torra i Eva Llobat.

Classificació Skyrace: 1. Arnau Cases (2:43:37), 2. Pol Rodríguez (2:44:18), 3. Víctor del Águila (2:45:03); 1. Núria Hospital (3:16:53), 2. Carla Torra (3:47:48), 3. Eva Llobat (3:53:11)

Foto portada: © Olga Bergua Fotografia