La Ultra Trail Naut Aran celebrarà la tercera edició els propers 10 i 11 d’agost plenament consolidada. Més de 350 corredors ja han confirmat l’assistència en un esdeveniment que té com a objectiu fer conèixer l’espectacular territori del nord de la comarca aranesa.

De la mà d’una jove entitat com Pirineu Muntanya Viva Associació, l’organització espera seguir mostrant el privilegiat entorn aranès a través de quatre recorreguts, prenent el poble de Salardú com a epicentre de l’esdeveniment. I arriba amb força novetats respecte l’any anterior:

La Ultra Trail Naut Aran, amb 87 quilòmetres i 6.000m de recorregut, serà el plat fort de l’esdeveniment. S’endureix en un 400m respecte l’edició passada ja que s’inclou l’ascens al Tuc de la Salana, de 2.483m d’altitud. En una gran volta circular, el recorregut visitarà les muntanyes de Beret, el santuari de Montgarri, el Lac de Montoliu i ascendirà a cims emblemàtics com el Tuc de Maubèrme (2.881m), Tuc dera Pincela (2.546m) i Tuc d’Arenho (2.522m).

La Trail s’allargarà fins el 53 quilòmetres i també s’endureix una mica el seu desnivell positiu, arribant als 3.600m. Entre les novetats, s’incorporarà una breu visita als estanys de Clòt der Os abans de l’ascens a Maubèrme i s’evitarà l’ascens al Tuc d’Arenho per dirigir-se a la vall de Moredo.

La Short mantindrà el seu espectacular traçat de 21 quilòmetres i 1.500m de desnivell positiu. Pujarà a la Pleta de Varradòs a través de la vall de Moredo i, després de tocar sostre al Tuc dera Pincela, farà un descens pel barranc de Corilha fins a Salardú.

A l’igual que l’edició passada, diumenge es disputarà el Km Vertical Pui d’Unha. En un recorregut d’aproximadament 3,5km, els participants superaran un desnivell positiu de 950m que separen la població de Salardú amb el cim de Poi d’Unha (2.221m).

Com ja és habitual, la Ultra Trail Naut Aran també incorpora la seva vessant més solidària, inmersos en el projecte RUN TO DUDHKUNDA per a recaptar fons per a una escola situada al Nepal. El president de la ONG Fillers Nepal assistirà a l’esdeveniment.