El passat 10 de desembre va tenir lloc, al Palau Robert de Barcelona, l’entrega de premis dels vencedors absoluts de la primera edició de la Catalonia Ultra Cup. En l’acte es van presentar les novetats de la propera edició amb la voluntat de repetir l’èxit d’aquest 2015.

La principal novetat de la competició serà la incorporació al calendari d’una nova prova, la Ultra Trail Collserola: “Hem decidit donar una passa endavant. Creiem que l’entrada a la Catalonia Ultra Cup ens ajudarà a créixer”. La prova barcelonina es suma a les cinc ja consolidades de la recent finalitzada edició 2015, aconseguint un calendari de proves repartit per tot el territori català que oferirà una diversitat en la tipologia de terreny. A més, totes elles seran puntuables per a l’ Ultra -Trail du Mont -Blanc®2016.

El calendari de la competició pel proper 2016 quedarà així:

6 de febrer: Ultra Trail Montnegre Corredor

30 d’abril: Ultra Trail Barcelona

4 de juny: Els Bastions

6 d’agost: Ultra Trail Val d’Aran

1 d’octubre: Ultra Trail Tarragona

26 de novembre: Ultra Trail Collserola

Entre les novetats en les competicions, destaquem el canvi de sentit en el recorregut de l’Ultra Trail de Barcelona i la col·laboració de Xalenx Sports -empresa organitzadora de la Catalonia Ultra Cup® junt amb l’organització de cada prova- amb l’Ultra Trail Vall d’Aran per tal de fer créixer una prova amb molt de potencial.

També hi ha novetats en el sistema de puntuació. En aquesta segona edició, els punts de cada prova es calcularan en base a la distància correguda, el desnivell, la posició final i el temps total empleat. Totes les proves atorguen punts, però a la classificació final només es tindran en compte els tres millors resultats obtinguts per cada participant.

Un dels projectes més il·lusionants serà, sens dubte, la integració de la Catalonia Ultra Kids: Un campionat independent dirigit exclusivament a nens/es de 6 a 14 anys, amb un reglament comú i unes distàncies acords amb la seva edat amb la finalitat d’aprendre els valors que transmet el trailrunning.

Ultres Catalunya serà mitjà oficial d’aquesta segona edició i us oferirà un seguiment de la competició en cada una de les proves.