Després de l’èxit aconseguit l’any passat, la UT Llastres celebrarà el proper cap de setmana la seva segona edició. Més de 600 corredors hi prendran part en un esdeveniment que estrenarà la modalitat per equips.

El Club Centre Excursionista Serres de Mestral, encapçalat per uns inesgotables Conrad Solé i Marc Fernández, i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), junt amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant son els artífecs d’un projecte que va nèixer amb força l’any passat i que pretén donar a conèixer el ric patrimoni natural i paisatgístic de Terres de Mestral i la bellesa de les seves aspres muntanyes a través dels seus corriols i les seves crestes. Un esdeveniment que, recordem, duu el nom de Llastres en honor al riu que travessa el municipi.

El format de tres etapes, que mica en mica es va consolidant a casa nostra, sumarà un total de 96 quilòmetres i més de 7.500m de desnivell positiu, endurint-se significativament respecte l’edició passada. Com a gran novetat, s’incorporarà una classificació per parelles.

La nocturna, de 18km i D+1.000m, arrencarà divendres al vespre (21.30h). Una cursa sota la llum de la lluna entre les localitats de Vandellòs i la platja de L’Arenal, a l’Hospitalet de l’Infant, a través d’autèntics pedregars i que tocarà els sostres del Tossal de Penjabudells (686m) i la Mola de Nadell (581m). Un recorregut dur i salvatge que ens posarà a to ja en la primera jornada.

La Llastres, de 52km i D+4500m, sortirà dissabte (7.00h) des de l’Hospitalet de l’Infant i arribarà a Vandellòs. Un itinerari salvatge ple de crestes, tarteres i cingleres que travessarà íntegrament les muntanyes de Vandellòs i Tivissa, on els trams més tècnics estaran degudament equipats amb cordes. Una de les grans novetats del recorregut serà el pas per la cresta de la Portella a través dels Cingles dels Avencs.

Ja en la jornada dominical es celebrarà la cursa de la Portella, que complirà la seva desena edició. Tres distàncies partiran, a partir de les vuit del matí, des del Complex de l’Hospitalet de l’Infant: Clàssica (28km D+1771m), Express (16km D+1029m) i una caminada popular de 10 quilòmetres. La Clàssica serà l’escollida per arrodonir una UT Llastres de somni. Per aquest motiu també s’ha modificat part del recorregut, obrint camins i senders nous per a la ocasió.

Una de les coses bones que té en Marc Fernández, a més de ser sumament extrovertit, és el seu poder de convenciment. El convenciment d’atraure a grans corredors per a que vinguin a gaudir del territori de casa nostra, de casa seva. Trobarem una bona colla de noms que us sonaran, com Aleix Toda i Elena Calvillo, que defensaran el tron aconseguit l’any passat. S’hi sumaran noms com Nahuel Passerat, Julian Morcillo, Albert Pérez, David Arredondo, Álex Izquierdo, Raul Butaci, Adur Mendizabal, Lluis Ruiz, Jaume Folguera, Salvador Vilalta, Eva María Gallego, Silvia Trigueros, Sina Peppa i Marta Batalla per posar uns exemples.

Altres activitats giraran al voltant de l’UT Llastres. Vandellòs acollirà dissabte la segona edició de la Canicross i la Marrec Trail, una iniciativa de la Lliga de Curses del Camp de Tarragona i on el CCE Serres del Mestral està involucrat des de fa uns quatre anys amb l’objectiu d’iniciar als més menuts a la pràctica de les curses per muntanya.

Foto portada © Jordi Santacana Fotografia