Escola de Trail Club Cros Matadepera

2877

Sota la mirada permanent de La Mola, i inspirats pels Jan Margarit, Pere Aurell, Ragna Debats, Xavi Zapater, Genís Zapater, Just Sociats…trobem aquest club, que neix com a “Escola” d’atletisme i es va adaptant als temps i a la demanda dels nens i nenes, de manera que actualment està formant als joves en el món de l’esport mitjançant l’atletisme i especialment el córrer per la muntanya aprofitant l’entorn al que es troben.

NOM: Club Cros Matadepera

LOCALITAT: Matadepera (Vallès Occidental)

WEB:  https://ca-es.facebook.com/pages/category/Sports-Team/Club-Cros-Matadepera-693651590666707/

CONTACTE:  info.ccmatadepera@gmail.com

COL·LABORADORS/PATROCINADORS: Restaurant La Mola, Ajuntament de Matadepera

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: Dels 5-6 als 16 anys

ENTRENAMENT: els entrenaments estan programats dos dies a la setmana, el dilluns i el dimecres, de 17:45 a 19:00. També es programen entrenaments i competicions esporàdiques en cap de setmana, així com sortides puntuals en funció de l’època de l’any i les ganes i il·lusió que sorgeixi en cada grup.

HISTÒRIA: el club neix el 2013 de la mà de l’Alba i la Núria, amb la il·lusió de transmetre als joves de la zona els valors inherents a l’esport i al respecte i coneixement de l’entorn. A partir d’aquí el club ha aconseguit mantenir un grup d’uns 60-70 joves que creixen, juguen i aprenen amb 8-10 tècnics i monitors de la zona, que més enllà dels coneixements tècnics, aconsegueixin transmetre el respecte, estima i coneixement cap als companys i cap a l’entorn pel qual es mouen.

FUNCIONAMENT: El Club Cros Matadepera va dirigit a tots els nens/nenes i nois/noies que vulguin conèixer l’entorn natural de la nostre zona amb bambes i corrent o caminant amb altres amics i amigues pels nostres boscos. Jugant, corrent, rient, es motivaran, coneixeran l’entorn i aprendran a moures per ell amb estima i respecte…i també milloraran la seva tècnica i, possiblement, els seus resultats esportius, tot hi que aquests queden en un segon pla.

ACTIVITATS:

Entrenaments setmanals:  Cada setmana es duen a terme dos entrenaments; en ells es separen els diferents grups per edats i també per nivells, de manera que aquests no són grups tancats en cap cas.

En ells, es fan des de jocs pels més petits, fins entrenaments més atlètics i muntanyencs pels més grans.

Amb tots els grups sortim a córrer pels camins i parcs pròxims a la riera de Matadepera i per l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

A l’hivern agafem el frontal i també seguim sortint a la muntanya de la mateixa manera que ho fan els grans atletes que tots tenim al pensament quan parlem de curses per Muntanya.

Coneixement i respecte per l’entorn: Tenim el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac al costat de casa, de manera que trepitgem els seus camins, corriols i cims sempre que podem, aprenent a respectar i a conèixer aquest fantàstic entorn. Aprofitant que tenim grans atletes de muntanya que són de la zona, el Pere Aurell, la Ragna Debats, el Jan Margarit, els germans Zapater o el Just Sociats, sortim a córrer amb ells sempre que poden, així ens ensenyen tots els racons del parc i n’aprenem d’ells tant com podem!!

Competició: El nostre objectiu final no és la competició, però si que donem suport, tota la informació que disposem i els consells necessaris a tots els joves que volen participar en competicions, ja sigui de curses de muntanya o d’atletisme. També acompanyem els nostres atletes a algunes competicions quan així ho considerem adient de cara a la formació dels joves en els valors que treballem, i no descartem fomentar la participació, a nivell de club, en algunes curses de cara als futurs cursos.

Entrenaments esporàdics: Al llarg de l’any es programen entrenaments en caps de setmana o en festius en funció de la demanda dels mateixos joves o de les necessitats observades pels tècnics; així doncs, es poden fer sortides a Montserrat, al mateix parc Natural de Sant Llorenç, al Pre-Pirineu o al Pirineu, a fer excursions, sortides amb grup, cims o entrenaments, tant amb bambes com per exemple amb raquetes de neu.

Campus: Es realitza un CAMPUS d’estiu en el que es treballa l’atletisme i les curses de muntanya, els valors per l’entorn natural, el respecte i el coneixement de la natura…però també es juga, es neda i ens ho passem bé entre companys, amics i coneguts.

I JA PER ACABAR… som una entitat sense ànim de lucre, que estimem el territori i la gent que es mou per ell; per això volem ajudar a formar els joves de la nostre zona, els nostres fills, amics i coneguts, en els valors de l’esforç, el sacrifici, la il·lusió, el treball en equip, el respecte per la natura…sense tancar-nos a nous reptes en el món de l’atletisme o les curses de muntanya, ja sigui en un àmbit participatiu o més competitiu, estem oberts al futur!