Abel Carretero i Marta Muixí guanyen una calorosa Pels Camins dels Matxos

Arnau Montiel i Laia Montoya, victòria i rècord en la modalitat més curta d'una prova que ha tornat a superar els 1.200 participants

298

El corredor de Vilamur s’ha tret l’espina i ha guanyat la 22a edició de Pels Camins dels Matxos amb un temps de 6 hores i 34 minuts. La bagenca Marta Muixí aconsegueix la seva tercera victòria a Matxos i es converteix en la corredora femenina que més triomfs s’ha emportat de la història de la cursa. Victòria i rècord per Arnau Montiel i Laia Montoya al Tastet de Matxos.

Abel Carretero s’ha tret l’espina i s’ha proclamat campió de la 22a edició de Pels Camins dels Matxos organitzada a Torelló (Osona) pel Centre Excursionista Torelló. Ho ha fet amb 6 hores, 34 minuts i 17 segons després d’aconseguir l’any passat una tercera posició a la prova reina de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat.

Carretero ha liderat gran part de la cursa i ha mantingut un frec a frec amb Lluís Ruiz i Sergi Garcia fins el quilòmetre 25, baixant del Puigsacalm. “A partir d’aquí he obert una mica de forat i he aprofitat l’avantatge per anar tirant però la calor ens ha acabat afectant a tots. Ho hem pagat i l’últim tram ha consistit en sobreviure”. De fet, a partir de Cabrera “ha estat difícil mantenir el ritme però el recorregut és molt bonic i ho he gaudit molt. Una cursa com aquesta acaba sent una lluita contra tu mateix”.

La calor també ha passat factura a Lluís Ruiz, un històric de la cursa, que ha repetit la segona plaça de l’any passat després de lluitar un temps de 6 hores, 41 minuts i 37 segons. Pràcticament, un minut més tard, Sergi Garcia ha travessat l’arc d’arribada i ha pujat al tercer calaix del podi (6h 42’28”).

Marta Muixí signa la seva tercera victòria a Matxos. Foto: Ramon Casacuberta

Marta Muixí guanya per tercera vegada

La campiona femenina ha estat Marta Muixí, que ha aconseguit la seva tercera victòria de Matxos. La corredora bagenca ha signat un nou rècord a la cursa i ja és la dona que més triomfs s’ha emportat a la història de la cursa. La campiona ha travessat la meta amb un temps de 8 hores, 51 minuts i 7 segons. “M’he trobat molt bé a la sortida i anava sobre el temps previstos però a la pujada del Puigsacalm m’han avançat dues corredores. A partir de Cabrera, no sé d’on he trobat l’energia, i he acabat sent primera”. Sobre la fita històrica, Muixí assegura que “estic molt contenta d’haver aconseguit tres victòries. Puc dir molt poques vegades que hagi repetit una cursa tres vegades però aquí m’hi sento molt a gust i el recorregut és espectacular”.

Dotze minuts després ha arribat Helena Mercader, que sempre s’ha mogut a prop en les primeres posicions, i finalment ha acabat segona. Montse Gracia ha signat una bona remuntada i ha tancat el podi de Matxos (9h 10’15”).

Arnau Montiel estableix un nou rècord masculí a la Tastet de Matxos. Foto: Pau González

Arnau Montiel i Laia Montoya, doble rècord al Tastet de Matxos

La mitja marató de Matxos, de 23 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell, ha firmat una edició intractable després de sumar un doble rècord masculí i femení.

Arnau Montiel repeteix el podi de l’any passat i ha aconseguit renovar la seva pròpia marca amb un temps d’1 hora, 53 minuts i 57 segons.

Pràcticament un minut i mig més tard ha arribat Ivan Moreno i Cesko Compte, ha pujat al tercer calaix del podi, quatre minuts després.

Laia Montoya s’ha estrenat a la cursa i s’ha proclamat campiona després de rebaixar deu minuts la marca que va signar Clara Vallès l’edició passada. Montoya ha travessat l’arc d’arribada amb un temps de 2 hores, 18 minuts i 21 segons. Anna Pujol, campiona de l’edició passada de Pels Camins dels Matxos, i Ari Carbonell, han estat la segona i tercera classificada amb 2h33’40 i 2h 47’43” respectivament.

Resultats Matxos 2024