Abel Carretero intentarà batre el rècord mundial d’ascens en 24 hores

El proper 7 d'agost, el corredor de l'AE Matxacuca buscarà superar els 17.020+ registrats per Luca Manfredi. El lloc escollit serà l'estació d'esquí d'Espot

1669

En un any atípic degut a la pandèmia, tots els corredors han buscat el seus particulars reptes esportius per aquest estiu. Abel Carretero (AE Matxacuca) ha anunciat el seu ambiciós repte personal i intentarà batre el rècord mundial d’ascens en 24 hores. El proper divendres dia 7 d’agost l’estació d’esquí d’Espot (Pallars Sobirà) serà l’escenari escollit per intentar establir un nou rècord mundial.

El recorregut escollit per Abel consta de 4,6 km (2,1 km de pujada i 2,5 km de baixada) i acumula un desnivell de 520 m, amb un pendent que al tram final supera el 50 %. És el traçat que acumula més desnivell en menys distància, i que Carretero repetirà en bucle durant les 24 hores. La baixada, perquè pugui ser més ràpida, no serà pel mateix recorregut que de pujada, sinó que fa una mica més de volta per repartir millor el desnivell negatiu. El punt d’inici se situa als 1.574 m, mentre que la cota màxima és als 2.094 metres d’altitud.

Afincat a Vilamur, un petit poble del mateix Pallars, s’ha marcat l’objectiu d’intentar batre la marca mundial d’ascens màxim en 24 hores, que actualment és de +17.020 metres. El registre l’ostenta l’italià Luca Manfredi des del passat mes de juny. A nivell espanyol, el rècord està en mans de Fernando Cancelo, amb +13.000 m.

Conscient de la dificultat de la temptativa, ha fet una crida a les seves xarxes socials en presentar el projecte perquè tots aquells que vulguin vagin a animar-lo i, fins i tot, puguin acompanyar-lo en alguna de les pujades. Això sí, sempre respectant la distància física
recomanada per les autoritats sanitàries i prenent les mesures necessàries.

Nascut a La Pobla de Mafumet (Tarragona) el 1991, Abel Carretero va tenir un 2019 brillant. Un sots-campionat de Catalunya combinat amb victòries sonades a la Trencacims de Paüls i Tenerife Blue Trail, li van obrir les portes de la Selecció Catalana de la FEEC de bat a bat.