Aquest diumenge s’ha celebrat a Maçanet de Cabrenys la 14a edició de la Cursa del Fau, una de les curses per muntanya de referència a l’Alt Empordà, amb 550 corredors. Després de l’edició virtual del 2020, aquest any el Club Excursionista Maçanetenc decidia recuperar la cursa amb el format dels anys pre-pandèmia, però amb dues distàncies de 23 i 9 km en comptes de les tres habituals.

Degut a les restriccions que marquen els protocols actuals, el centre neuràlgic de la prova es va desplaçar del centre del poble al camp de futbol, fet que ha obligat als organitzadors a fer modificacions el traçat, donant un caire encara més salvatge a la prova.

El recorregut, de 23km i 1200m positius, va transitar per corriols de bosc molt ombrívols i descobria racons poc coneguts com l’Ermita del Fau i la Serra de Bach Grillera, a cavall entre l’Alt Empordà i l’Alta Garrotxa, terra aspra i de mala petja. Un circuit dur i trencacames amb una pujada final com a colofó per acabar d’estovar les cames.

Pel que fa als resultats, en la cursa de 23 km, l’incombustible Miquel Cruz de la AE Matxacuca, amb un temps de 02:08:18 s’emportava una nova barra d’en Rotllan cap a casa, i en noies gran victòria d’Abril Torrent, del Club Atletisme Roses amb un temps de 2:39:56. Els acompanyaven al podi masculí Jesús Yllarramendi i Josep Pagès i en noies la llançanenca Montse Rivera i Nerea Tenorio.

Destacar també la quarta posició d’una de les pioneres de les curses per muntanya i campiona de la Copa del Món l’any  2003, Teresa Forn Munné, que amb 61 anys va lluitar de tu a tu amb les més joves, demostrant que encara conserva una forma envejable.

En quant a la cursa curta, victòries de Sergi Crespo i Aina Cusí amb 46:04 i 55:15 respectivament. Els acompanyaven al podi, Jeremy Kieffel, Gerard Fiol, Núria Galbany i Sonia Grau.

Destacar l’elevada participació femenina, que aquest any ha arribat al 35% i la participació de molta gent jove i nens que fa que la prova sigui una autèntica festa dels esports de muntanya.

El Club Excursionista Maçanetenc destina els beneficis que genera la prova a rehabilitar l’Ermita que dona nom a la cursa i construir un refugi al cim del Fau, balcó de l’Empordà.

Un any més la prova ha comptat amb un gran suport de col·laboradors, sense els quals no seria possible una prova del nivell i la qualitat de la Cursa del Fau.

CLASSIFICACIONS CURSA DEL FAU 2021

Foto portada: Jordi Meli