L’actualitat del cap de setmana: 04-05/03/2023

376

Aquesta setmana han participat un total de 3.284 corredors, repartits entre 9 curses per muntanya, dels quals 2.326 van ser homes i 958 dones. La prova amb més participació va ser la Marató de les Vies Verdes amb 1.170 corredors.

El Mundial d’Esquí de Muntanya deixa 6 medalles per a la delegació catalana

El Mundial d’Esquí de Muntanya, que es va celebrar la setmana passada a l’estació d’esquí de Boí-Taüll, va mostrar com els esquiadors de casa nostra tenen un nivell espectacular, deixant fins a sis medalles per a la delegació catalana. Les quatre medalles sumades a la primera jornada, a la prova d’esprint, per Oriol Cardona, Maria Costa, Ot Ferrer i Laia Selles, s’hi van sumar les dues plates de la mateixa Selles en les curses U18 individual i vertical.

Els catalans van sumar a més a més quatre top 5 més. El de Maria Costa en l’U23 individual i els que van arribar a l’última jornada dels campionats en modalitat de relleus mixtes.

Tomeu Comellas fent parella amb Maria Ordoñez van aconseguir la quarta posició en categoria juvenil.

En categoria sènior, Oriol Cardona va fer parella amb l’andalusa Ana Alonso. Els problemes físics d’Alonso, que va marxar amb llitera després d’acabar la seva participació a la cursa, van obligar a Cardona a fer un esforç suplementari i conformar-se amb el cinquè lloc mundial.

Mentre que Marta Garcia va tornar per la porta gran després de la seva maternitat amb una gran 4a posició fent parella amb el basc Iñigo Martínez.

Per últim, felicitar des del Fem Muntanya l’excel·lent retransmissió del mundial per part de TV3, la televisió pública catalana, liderada per en Xavi Casillanis, que va apostar un cop més per apropar els esports de muntanya al gran públic  I un fet que seguirà el proper cap de setmana amb la retransmissió del Campionat de Catalunya d’Escalada que es durà a terme a la sala Sharma Climbing de Gavà.

La Trailcat200 tanca una segona edició per a la història

Sens dubte, una de les notícies del cap de setmana va ser la victòria absoluta de Claire Bannwarth, que es va imposar a la modalitat de 200 milles, sent una de les curses més llargues de l’Estat. La francesa va invertir 55 hores i 10 minuts per cobrir els 320km i 11.000m de desnivell positiu. En l’apartat masculí la victòria seria pel francès Stéphane Higueret, mentre que Nacho Zurita i el català Jonatan Jurado tancarien el podi masculí. (declaracions)

A més de la modalitat de 200 milles, es van disputar dues modalitats més:

Carmen Palacín en la cursa femenina i Xavier Ayala i Juan Heredia s’imposarien en la prova de 100 milles, de 155km i 4.700m positius, mentre que Victor Vinyals i Gemma Avellí s’endurien el triomf de les 50 milles.