Ultra Trail Barcelona 2023: Últims dorsals disponibles

La prova barcelonina tornarà al Garraf. Castelldefels serà l'epicentre de l'esdeveniment el proper 18 de març, amb quatre distàncies a escollir

1366

La localitat de Castelldefels (Garraf) acollirà la desena edició de la Ultra Trail Barcelona-Castelldefels 2023. La prova barcelonina retorna als seus orígens, el Parc Natural del Garraf, quatre anys després. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’ajuntament de Castelldefels i Ocisport, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment.

UTBCN 2023: Quatre curses per muntanya

La propera edició comptarà amb quatre modalitats de cursa, amb sortida i arribada al castell de Castelldefels: Ultra (62km D+2422m), Marathon (43km D+1580m), Half Marathon (21km D+749m), Speed Trail (11km D+444m).

La Ultra Trail Barcelona recorrerà els llocs més emblemàtics del Parc Natural del Garraf i les muntanyes de l’Ordal, assolint alguns dels seus cims més característics com la Morella (594m), el Puig de Saida (620m), la Penya del Moro (467m), el Castell d’Eramprunyà, el Puig de les Agulles (551m) i el Turó del Fanxó (279m).

Entre eles favorits ja confirmats estaran Pau Capell, Roberto Heras, Marc Ollé o Alejandro Vilarino, entre altres.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins el 15 de març de 2023. El preu de la inscripció és de 75€ per a la Ultra ESGOTADES, 59€ per la Marató, 29€ per a la Half Marathon i 21€ per a la Speed Trail.


UTBCN: un ‘cul inquiet’ amb la marca Barcelona com a segell atractiu

Nascuda al 2011 de la mà del CE Torrellenc, el centre neuràlgic de l’esdeveniment es va instal·lar a partir del 2014 a la localitat de Begues (Baix Llobregat), a les portes de el Parc Natural de Garraf, encara que els seus tres primeres edicions va tenir sortida i arribada a Sitges. En 2018 la prova es va prendre un respir per tornar en 2019 de la mà de l’empresa Besttrail, incorporant una distància més curta d’onze quilòmetres.

L’obligada parada de la competició en 2020 va agreujar la situació econòmica de gran part de les empreses outdoor del sector i Ocisport rescataria una prova que en el seu moment va saber conjugar molt bé els conceptes trail i Barcelona, atraient a més de 2.000 participants de 19 països diferents.

Amb l’objectiu de donar-li un tomb més atractiu, en 2021 es traslladaria a les muntanyes de la vall del Lord, prenent la localitat de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) com l’epicentre de l’esdeveniment. Després d’un any d’impàs, en 2023 tornarà de nou a la costa del Garraf.

Llegeix la història completa d’UTBCN i els seus guanyadors en aquest enllaç.

També et pot interessar: