L’actualitat del cap de setmana: 22-23/04/2023

399

Aquesta setmana han participat un total de 1.581 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals 1.091 van ser homes i 490 dones. La prova amb més participació va ser Un Tomb pel Montsant amb 385 corredors.

La Trencacims de Paüls decidirà els millors corredors estatals d’Ultres

La desena edició de la Trencacims Paüls es disputarà aquest cap de setmana amb rècord de corredors, superant amb escreix el miler entre les quatre modalitats. I és que ningú es vol perdre l’oportunitat de participar en una de les curses més estimades del nostre país.
La prova ebrenca comptarà amb participants de renom nacional i internacional. I és que enguany acollirà, per primer cop a la seva història, el Campionat d’Espanya Ultra Individual i per Seleccions Autonòmiques de la FEDME. La Ultra Trail Trencacims-Trofeu Acana, de 75km i 5.350m de desnivell positiu, serà la prova que coronarà els propers campions d’Espanya de l’especialitat.

La selecció catalana de la FEEC intentarà emportar-se el títol per autonomies amb un equip format per l’actual campió de la Trencacims 2022, Aleix Toda, acompanyat per Lluís Ruiz, Alejandro Villarino, Marc Ollé, Julen Calvó, Isaac Salvat, Montse Martínez, Anna Olivares, Marta Muixí i Belén Simarro.

Dissabte també tindrà lloc la plenament consolidada Trail, de 53km i 4.100m de desnivell positiu, mentre que diumenge se celebrarà la mitja marató i la marxa popular.

Llegiu la prèvia completa

La mítica Marathon des Sables celebra la seva 37a edició

Des de diumenge s’està disputant la mítica Marathon des Sables. I fins allà han viatjat fins a 9 corredors catalans, entre els quals el nostre amic Albert Jorquera. Hores d’ara, Rachid El Morabity domina la categoria masculina per davant del seu germà Mohamed. En la cursa femenina, Ragna Debats ha guanyat les dues primeres etapes i disposa ja de més de 30 minuts respecte la francesa Maryline Nakache. Recordem que Ragna Debats ja es va proclamar vencedora de Sables l’any 2019. El català Albert Giné es situa en 15a posició.

Breus:

• Aquest cap de setmana es va disputar una de les curses més multitudinàries de la Península, com és la Penyagolosa Trails, amb bons resultats catalans: Sara Sanante i Raul Butaci (5º), Nuria Hospital (6º) i Abel Carretero (7º) en la MIM, de 60km, guanyada per Gemma Arenas i Jose Ángel Fernández. Laia Gilibets va ser sisena en la prova més llarga, la CSP, de 106km, amb victòries per a Ben Dhiman i Mercedes Pila.
  • Esther Franch es va proclamar vencedora del Gran Trail Sobrarbe, a Ainsa, en la seva modalitat més llarga de 59km, junt amb Jonatan Tejada.
  • Aquest proper cap de setmana es disputarà a Benalmádena, la Calamorro Skyrace, prova que inaugurarà les Skyrunner World Series 2023. També tindrem presència de corredors catalans, com Jordi Alís, Marc Vizcaino, Georgina Gabarró o Anna Guirado.
  • La Federació Andorrana de Muntanyisme va presentar el seu calendari de curses de muntanya per a aquesta temporada. La Copa Andorrana, amb 36 edicions a les seves esquenes, comptarà amb 11 proves puntuables i veurà el naixement de la primera competició de curses verticals.

Avanç curses proper cap de setmana 29-30/04/2023 (12 curses)