Ada López i Roger Blat guanyen La Hivernal de Campdevànol

Ari Carbonell i Jaume Miranda s'imposen en la distància més curta. La prova campdevanolenca, va reunir més de 500 participants

419
Ada López signaria el seu primer triomf a Campdevànol. Foto: Mario Cobler

Campdevànol va tancar amb èxit participatiu la seva ‘Hivernal’, on més de 500 corredors van gaudir del magnífic entorn de la vila i les muntanyes de la Serra de Montgrony. La dotzena edició va estar marcada pel sol i temperatures primaverals impròpies de l’època, però habitual els últims anys.

La lluita per la victòria a la prova reina, de 27 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu, va ser força disputada entre Albert Llonch, quatre vegades guanyador a Campdevànol, i Roger Blat. Ambdós van mantenir un emocionant frec a frec que no es va resoldre fins a l’última baixada, on Blat va mostrar més ‘punch’ que el camprodoní i es va alçar amb el triomf després de 2h42’18”. Llonch seria segon amb 2h45’28”, mentre Sergi Padullés completaria el podi masculí amb 2h49’06”.

La cursa femenina va ser força igualada en les primeres posicions, on Ada López, Sabrina Solana, Vanesa Chirveches i Martina Fuster es van mantenir pràcticament en un puny fins coronar el cim de La Covil. Ada López, segona a l’edició passada, va obrir una bretxa suficient en el descens per creuar la línia d’arribada en solitari després de 3h33’39”. Mentre que Solana i Chirveches es jugarien el segon i tercer lloc del podi pràcticament a l’esprint després de 3h40’54” i 3h41’12” respectivament.

El premi ‘sprint especial’ entre Coll Roig i La Covil, on es premiava al corredor/a més ràpid/a en realitzar el sector de 1,5km i 500m d’ascens va ser per Albert Llonch i Ada López.

En la cursa curta, de 14km i 750m de desnivell positiu, va vèncer Jaume Miranda (1h07’24”). Blai Roca va arribar a 21 segons de Miranda, mentre que Carles Sunyer va acabar tercer a menys d’un minut del primer classificat. Ari Carbonell es va imposar en dones amb comoditat (1h21’06”), per davant d’Eugènia Miró i Sílvia Roca.