Aquest cop vam viatjar fins a la població berguedana de La Pobla de Lillet per participar a una renovada Trail del Catllaràs. Diem renovada perquè l’empresa que fins ara havia portat la batuta de la cursa, Klassmark, va cedir el testimoni al mateix ajuntament del poble. Aquesta nova edició va acollir fins a 330 corredors, confiant a cegues en una organització que, al nostre parer, va ser força correcta i amb marge de millora. Punts que més endavant en parlarem.

Tot i això l’essència va ser la mateixa dels últims anys, oferint al corredor dos recorreguts a través de la inhòspita Serra de Catllaràs: una marató de muntanya de 42km D+2.500m i una mitja de 21km D+1.500m. Aquest cop ens vam decantar per participar a la mitja marató. Tot i que els números en sí no semblaven gaire excessius, ens va sorprendre per la seva duresa. I si ho marinem amb un dia calorós i una humitat elevada, pot convertir-se en un autèntic infern. I així va ser.

Vint-i-un quilòmetres farcits de corriols que no deixen treva en cap moment. Tot i això, l’entorn del Catllaràs és espectacular, en gran part atapeït per boscos ombrívols i humits. El primer ascens al castell de Lillet ja et posa a to i, si no regules l’esforç, més endavant ho pagues amb escreix. Les pujades dretes i exigents són la tònica durant tot el recorregut, que ens va dur a culminar el cim de la Tossa de Monclús (1.465m) i vorejar la Roca Foradada com a punts més alts. Les baixades van seguir el mateix patró, on calia posar els cinc sentits si no volies acabar al terra.

En conclusió: el Trail del Catllaràs és una cursa per muntanya pels amants dels recorreguts durs i exigents i que volen xalar de valent per un traçat ple de corriols. Creiem que la data de celebració és massa tardana i la calor és un factor important a tenir en compte. Si més no, les hores de sortida de les curses (8 del matí per a la marató i 9h per la mitja) es podrien avançar.

FITXA TÈCNICA

 • Senyalització: Abalisada correctament
 • Avituallaments: 2, complets amb fruita, aigua, isotònic. Massa just si fa un dia calorós. A meta, entrepà de botifarrà o formatge, donuts i beguda.
 • Bossa del corredor: samarreta
 • Guanyadors (Classificacions 2023)
  • Marató: Carlos Mantero (5:07:07) i Tina Bes (5:44:14)
  • Mitja Marató: Josep Miret (2:08:36) i Leire Fernández (2:35:43)
 • Track: Descarrega aquí
 • Com arribar: La Pobla de Lillet
 • On menjar i on dormir: La Pobla de Lillet