Albert Llonch i Gemma Avellí guanyen la Trail Llémena

Llonch revalida la victòria a la prova gironina i es proclama campió de Catalunya d' Ultra Trail

601

Albert Llonch i Gemma Avellí van ser els guanyadors de la modalitat més llarga de la Trail Llémena. La cursa de Sant Gregori (Gironès) va reunir més de 300 corredors entre les quatre modalitats de l’esdeveniment.

La Ultra Trail, de 74km i D+3500m, va acollir el segon Campionat de Catalunya de l’especialitat. El garrotxí Albert Llonch (Atletisme Olot Terra de Volcans) va aixecar el títol de campió després de vèncer amb solvència després de 7h48’13”, revalidant a més la victòria aconseguida l’edició passada.

“La cursa va anar molt bé, tenint en compte que només fa un mes que vaig disputar la Ultra Pirineu. Tenia clara la tàctica: apretar fort la primera part de la cursa, més corrible i amb força pista, i administrar l’avantatge en la segona meitat. I així va ser. Vaig millorar el temps de l’any passat, tot i que enguany s’afegien 4km i 450+ i l’ascens al Puigsallança. Estic molt satisfet”, declarava Llonch a l’arribada.

La segona posició va ser per a Aran de Mingo (8h07’22”), mentre que Norbert Llobera (8h19’57”) va tancar el podi masculí. Óscar Cabeza (Atletisme Molins) i Jaume Grimau (Esportiu Penedès), setè i vuitè respectivament, es van classificar com a sots-campió i tercer del Campionat.

La cursa femenina va ser dominada de principi a fi per Gemma Avellí, creuant la línia d’arribada amb un temps de 10h19’36. Avellí quedava meravellada pel paisatge de la vall del Llémena. “El recorregut ha estat realment preciós, amb una part molt corrible i una segona part molt més tècnica i que conec força bé com és el Puigsallança i Rocacorba”.

El títol nacional femení va quedar desert, ja que cap de les tres participants que van completar el recorregut estaven federades per la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), requisit indispensable per a coronar-se com a campió.

A més de la prova Ultra, es van disputar tres distàncies més. Marc Costa i Mar González van guanyar la distància Marató, Aimar Vélez i Anna Tarasova ho farien a la Mitja, mentre que German Medina i Sonia Amor es penjarien els llorers del Terç de Marató.

Text: Albert Torrent. Foto: Trail Llémena