Els amants de les curses verticals han gaudit aquest matí d’una de les últimes de la temporada. La Sitja del Llop, que pren el seu nom d’una gran pedra megalítica amb gravats prehistòrics del neolític, ha posat a prova el cor i els pulmons dels corredors durant el matí d’aquest dissabte en un ambient assolellat però amb temperatures de rigorós hivern.

La cursa, que celebrava la seva setena edició, partia des del poble del Montseny (520m) i, en un ascens vertiginós, ha dut als participants fins a tocar el sostre del Turó de l’Home (1.708m), superant un desnivell positiu de 1.185m en poc més de sis quilòmetres.

Andreu Contijoch s’ha proclamat gran vencedor de la cursa vertical de la Sitja del Llop, al Montseny. Foto ©Antoni Muñoz

Hi han pres part fins a 83 corredors, 72 homes i 11 dones. Entre els homes ha guanyat Andreu Contijoch (Ass.Excta. de l’Urgell), que ha fet un temps de 0:52:56, i, entre les dones, Anna Rovira, que ha fet la vertical en 01:02:43. A Contijoch l’han seguit Enrique Santamaria en 00:54:24, i Ïu Net (Trail Xics Montseny), en 00:54:47. A Rovira li han seguit Mireia Santesmases en 01:07:16 i Mireia Casellas (Rarunning), en 01:14:25.

A destacar l’actuació del jove corredor local Ïu Net que, amb tant sols 15 anys, es situa com una de les promeses de les curses per muntanya del nostre país. Caldrà seguir-lo d’aprop!

Podeu veure tots els resultats de la Vertical Sitja del Llop en aquest enllaç.

El programa seguirà demà amb la disputa de la novena edició de la Marató del Montseny, on es preveu la presència d’uns 500 corredors.

Galeria fotos: ©Antoni Muñoz / Ultres Catalunya