Pau Capell correrà 255 quilòmetres per la Lapònia noruega per conscienciar del canvi climàtic

"Save the Artic" és el nom del projecte que partirà de la ciutat de Alta (Laponia noruega) fins a Nordkapp o Cabo Norte en quatre dies

1185

Després de cloure un 2019 ple d’èxits com a campió del món de l’Ultra Trail World Tour i de l’Ultra Trail de Montblanc com a trets més destacats, Pau Capell s’embarca a partir d’avui en un projecte de compromís social i medi ambiental a la Lapònia noruega.

“Save the Artic”, una aventura de 255 quilòmetres entre Alta (Laponia noruega) fins a Nordkapp o Cabo Norte que recorrerà en quatre dies amb l’únic objectiu de conscienciar al món sobre el canvi climàtic: “Davant l’acceleració del desgel al Pol Nord vull replicar el moviment que han de fer els ossos polars per salvar la seva vida simulant el seu patiment recorrent aquesta distància. Volem denunciar una situació que genera patiment als animals i al planeta. El canvi climàtic existeix, molt present, i per això vull donar un crit social”.

El handicap d’aquest projecte serà, sens dubte, el fred. És per això que escollir un bon material serà la clau per a que el projecte tingui èxit: “Mai he corregut a 15 sota zero i serà una sensació estranya i dificil de gestionar, una incògnita de com s’adaptarà el meu cos a aquestes temperatures. Ens surten més de 60 quilòmetres cada dia per gel i neu, on farem servir sabatilles i raquetes de neu”.

“Save the Artic” compta amb el patrocini de SegurArtic, que integrarà cinc membres més a part de Capell, que vetllaran per la seva seguretat. A més, comptarà amb un càmera que gravarà l’expedició i que, posteriorment, servirà per recaptar fons per a fins socials i medioambientals en la lluita pel canvi climàtic.

Foto portada © Pau Capell Team