Ja tenim una altre oportunitat per gaudir dels paisatges tardorencs de casa nostra. Ja sabeu, qui no córre és perquè no vol!

Aquest és el menú de curses per muntanya per aquest cap de setmana:

Dissabte 9 de novembre

Barcelona

La Sitja del Llop (Montseny, Vallès Oriental)
Distància: 6,6km D+1.185m

La cursa s’iniciarà des del poble del Montseny (520m) i, en un ascens vertiginós, durà als participants fins a tocar el sostre del Turó de l’Home (1.708m), superant un desnivell positiu de 1.185m en poc més de sis quilòmetres.

Diumenge 10 de novembre

Barcelona

Marató del Montseny (Sant Esteve de Palautordera, Vallès Oriental)
Distància: 45km D+2.752m

Un recorregut a través de boscos multicolors plens de fullaraca, prats herbosos, pedregars i rius cabalosos que no deixaran indiferent a ningú, tot passant pels cims més emblemàtics del Parc, com el Matagalls, Les Agudes i el Turó de l’Home.

Llegeix la nostra prèvia completa

La Pota Roja Cervelló (Baix Llobregat)
Distàncies: 24km D+1.114m /14km D+546m / 7km D+254m

Cervelló, lloc idoni perquè el Trail i la BTT convisquin en un cap de setmana de màxima afluència a la població. En només 3 anys 2.200 persones s’han posat el dorsal de “La Pota-Roja”. Un esdeveniment amb un potencial important perquè pugui ser valorat i situat com un esdeveniment de referència.

Curssaroca (Sant Martí Sarroca, Alt Penedès)
Distàncies: 14,5km D+395m + Caminada popular

Novena edició d’aquesta cursa que ens descobrirà els camins i corriols de l’entorn d’aquesta vila penedenca.

Rajadell Trail Race (Bages)
Distàncies: 15km D+655m / 8,8km D+263m i Marxa Popular

Cursa per muntanya que ens permetrà correr pel Turó de les Tres Creus, la Serra de Palomes, en les Carenes del Cogulló, i la Serra del Colomer.

Trail Aigua de Rigat (Igualada, Anoia)
Distància: 13km D+480m + Cursa infantil

La segona edició del Trail Aigua de Rigat es celebrarà en un entorn natural del voltant de la capital anoienca. A més incorpora una cursa infantil de 2km perquè els petits també puguin participar. Per aquesta edició compta amb la col·laboració tècnica, suport i també participació de l’actual campiona del món de curses per muntanya: Sheila Avilés.

Cross familiar per relleus (Viladecavalls, Vallès Occidental)

Prova esportiva innovadora en quan al seu format. S’ha treballat sobre un circuit atlètic tancat que discorre entre corriols i asfalt d’un quilòmetre total de recorregut i al qual hauran de donar voltes de forma combinada entre equips de dos. Els equips han d’estar formats per un adult i un menor d’edat, sense necessitat que tinguin relació familiar.

Tarragona

Camí de la Sirga (Mora d’Ebre, Baix Ebre)
Distàncies: 21km D+1.400m / 15km D+900m + Cursa cadet i Marxa Popular

Aquesta cursa celebra la seva desena edició a peus del riu Ebre a través dels espais naturals de gran bellesa i les riques hortes de regadiu. Els sirgadors empenyien els llaguts pel riu plens de mercaderies o viatgers que travessaven el territori i establien un camí secular: el camí de la Sirga. El recorregut s’enfilarà a pics emblemàtics del terme com la Picossa o el Pic d’Aguilà, amb vistes privilegiades sobre el riu Ebre.

Girona

Cursa de la Ratafia (Santa Coloma de Farners, La Selva)
Distàncies: 21km D+1.100m / 11,5km D+630m

La cursa coincideix amb la Festa anual de la Ratafia, acte que obre la temporada de degustació d’aquest beure tant preciat pels colomencs i celebra l’arribada de la fred.

MDM Trail (Beuda, La Garrotxa)
Distàncies: 21km D+1.605m / 12km D+939m

Dues curses exigents a través de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa, un dels espais naturals més importants del Prepirineu oriental de llevant. De gran riquesa paisatgística, faunística i cultural, ens descobrirà llocs amagats per la vegetació, miradors a vista d’ocell 360º, castells i antics camins.