Ja en plena tardor, què millor manera de gaudir-la plenament corrent pel Parc Natural del Montseny? La Marató del Montseny ens dona aquesta oportunitat a través d’uns paratges únics, accentuats en aquesta estació, que l’han valgut ser un espai reconegut protegit i reserva de la Biosfera de la UNESCO.

L’esdeveniment celebrarà aquest cap de setmana la seva novena edició plenament consolidada en el calendari tardorenc de curses per muntanya de casa nostra. Com és habitual, oferirà dues modalitats de cursa:

Pels amants de les curses verticals, la Sitja del Llop posarà a prova el cor i els pulmons dels corredors durant la matinal de dissabte. La cursa s’iniciarà des del poble del Montseny (520m) i, en un ascens vertiginós, durà als participants fins a tocar el sostre del Turó de l’Home (1.708m), superant un desnivell positiu de 1.185m en poc més de sis quilòmetres.

La Sitja del Llop pren el seu nom d’una gran pedra megalítica amb gravats prehistòrics del neolític, que es va recuperar d’una paret d’una antiga cabana de pastor situada al Pla de la Calma i que ara es troba al poble del Montseny.

Una prova que sempre ha tingut grans corredors a les seves files durant els seus sis anys d’existència, inclús arribant a formar part de la Copa d’Espanya de l’especialitat. Els millors registres estan en possessió d’ Agustí Roc (47:02) a l’any 2015 i Alba Xandri (58:05) en 2017.

Ja en la jornada dominical, Sant Esteve de Palautordera acollirà la Marató del Montseny. Un recorregut de 45 quilòmetres i 2.752m de desnivell positiu a través de boscos multicolors plens de fullaraca, prats herbosos, pedregars i rius cabalosos que no deixaran indiferent a ningú, tot passant pels cims més emblemàtics del Parc, com el Matagalls, Les Agudes i el Turó de l’Home.

Qui vulgui superar els rècords actuals haurà de córrer i molt. Pere Aurell marcaria el millor temps en 2016 amb 4:13:59, mentre que Oihana Kortazar ho faria en 2015 amb un estratosfèric registre de 4:52:10.

Per aquesta edició s’espera comptar amb més de 500 corredors, dels que destaquem noms com Aida Pérez, Àngels Centelles, Íngrid Ruiz, Fernando López de Sagredo, Àlex Urbina, Isaac Riera, Sergi Bel, Albert Pujol i Jordi Uró.

Foto portada: © Marató del Montseny